Την ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός επανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Παράλληλα απέκλεισε εμμέσως το ενδεχόμενο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για την πανδημία εν μέσω καλοκαιριού.

«Αυτή τη στιγμή ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να φοράμε μάσκα όταν υπάρχει συγχρωτισμός, με έμφαση δε στους ανθρώπους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν προβλήματα υγείας. Από την άλλη μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας θέλουν όλοι να μπορούν να πάρουν μια ανάσα παραπάνω. Είναι σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η κα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, αν και υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η πίεση αυτή δεν μεταφράζεται σε αύξηση των εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια είναι θετικό.

«Τα νοσοκομεία πιέζονται αυτή τη στιγμή. Έχουν πολλές επισκέψεις ανθρώπων που είναι ύποπτα κρούσματα, έχουμε πολλές εισαγωγές άρα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τον νου μας. Οι εισαγωγές μεταφράζονται πολύ λιγότερο σε ΜΕΘ. Έχουμε ελάχιστους σε ΜΕΘ. Πράγματι κάνει περισσότερο πυρετό, πόνο στο στήθος, βήχα παρά πνευμονίες βαριές. Οπότε αυτό είναι καλό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα που το παραμικρό μπορεί να τους απείλησε», είπε.

Παράλληλα εκτίμησε πως από τον προσεχή Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Είναι ήδη σε διαδικασία γι’ αυτό και δεν πήραμε παραλαβές μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε η κα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, βρέθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», προκειμένου να παρακολουθήσει άσκηση ετοιμότητας η οποία είχε ως σενάριο την αρπαγή βρέφους από τη μαιευτική κλινική.

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αποτελεί κεντρικό μέλημα του υπουργείου τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protothema.gr