Ελλάδα

Υποψήφιοι οδηγοί: Τι ισχύει για όσους δεν προσέλθουν στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

  • newsroom


Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να μην τιμωρήσει όσους δεν προσέλθουν στις προγραμματισμένες εξετάσεις λόγω του καύσωνα

Μπορεί οι θερμοκρασίες να καταγράφουν ρεκόρ εν μέσω καλοκαιριού ωστόσο οι κρατικές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης συνεχίζονται κανονικά αλλά πολλοί εξεταζόμενοι αδυνατούν να συμμετέχουν σε αυτές εξαιτίας του καύσωνα.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε εντολή να παρέχεται η δυνατότητα σε όσους υποψηφίους οδηγούς δεν προσέλθουν στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις, λόγω του παρατεταμένου κύματος υψηλών θερμοκρασιών στην Αττική, να επαναπρογραμματίσουν την εξέτασή τους σε νέα ημερομηνία.

Ειδικότερα, με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλος, η μη προσέλευση των υποψήφιων στις προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις έως και τις 4 Αυγούστου 2021 θα θεωρείται δικαιολογημένη δίχως να επιβάλλονται οι οριζόμενες, εκ του νόμου, κυρώσεις.

Ταυτόχρονα, με άλλες αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών διακόπτονται οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και οδηγών από τις 13/08/2021 έως και τις 20/08/2021.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto