Διεξοδική είναι η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευαγγελία Σπυριδωνίδου δεν έχει προτείνει ακόμη επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης μητέρας, όμως έχει αναφερθεί στις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και στη στάση της κατηγορούμενης σήμερα μητέρας του εντός του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε καταθέσεις γιατρών στο ακροατήριο και απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι η Τζωρτζίνα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο επειδή εμφάνισε σπασμούς. Ακόμη έκανε εκτενή αναφορά στις πολλαπλές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το παιδί και από τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι ήταν καλά στην υγεία του.

«Η Τζωρτζίνα μέχρι αυτό το χρονικό σημείο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, όλες οι εξετάσεις της ήταν φυσιολογικές, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το πρωί της 9ης Απριλίου το παιδί ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο και ανακοινώνεται στην κατηγορουμένη. Εκείνη ευθύς αμέσως ανακοινώνει ότι το παιδί έκανε εμετούς. Η ίδια μας είπε ότι έβγαλε σάλια. Μόλις ειδοποιήθηκαν οι γιατροί ακύρωσαν το εξιτήριο και κράτησαν τη Τζωρτζίνα για περεταίρω έλεγχο. Ακολούθησε δεύτερος εμετός την ίδια ημέρα» τόνισε η εισαγγελέας για να περιγράψει στη συνέχεια: «Στις 3 τη νύχτα το παιδί απασχόλησε ξανά τους γιατρούς διότι η μητέρα ενημέρωσε για αυξημένους σφυγμούς και βήχα. Στις 10 Απριλίου το πρωί ήταν σε καλή κατάσταση (…)».

«Πέταξαν λάσπη στον Χασαπόπουλο»

Ακολούθως, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την επόμενη ημέρα στο Καραμανδάνειο και έκανε λόγο για «λάσπη» προς τον γιατρό κ. Χασαπόπουλο, ο οποίος κράτησε – έπειτα από ΚΑΡΠΑ 50 λεπτών – το παιδί στη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr