Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη που πέθανε από Covid-19 – Αρνούνταν τη διασωλήνωση

  • newsroom


Η 54χρονη είχε αρνηθεί τη διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει

Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη 54χρονη που πέθανε από κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμό», αρνούμενη τη διασωλήνωση – Ο εισαγγελέας θα αναζητήσει τυχόν κακουργηματικές πράξεις από τρίτα πρόσωπα που μπορεί να εμπόδισαν ή να καθυστέρησαν τη διασωλήνωσή της

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την 54χρονη γυναίκα που πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αρνούμενη να διασωληνωθεί ως αρνήτρια του εμβολιασμού και της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τα δημοσιεύματα – ανάμεσά τους και αυτό του protothema.gr – έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης, θα στραφεί κατά εκείνων των προσώπων που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Αντίθετα, η εισαγγελική παρέμβαση δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνώσουν την ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Ναυμαχία» για τα λιμάνια: Οι μνηστήρες για Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο, οι Τούρκοι και το παρασκήνιο

Αυτό είναι το νέο project για ιδιωτική φοιτητική κατοικία στη Θεσσαλονίκη (pics)

ΑΑΔΕ: Ποιες υποθέσεις βάζει στο στόχαστρο – Γιατί επιταχύνονται οι έλεγχοι