Aπό την 1η Οκτωβρίου έρχεται στη Θεσσαλονίκη το νέο project στον τομέα της φοιτητικής κατοικίας, που δεν είναι άλλο από το νέο έργο της Hamlet Student Flats, μίας από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται με το μοντέλο της μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών «όλα σε ένα».

Το «νεογέννητο» Hamlet 2b αναπτύχθηκε σε εκκλησιαστικό ακίνητο επί της οδού Βαλαωρίτου 10, το οποίο είναι μισθωμένο με μακροχρόνια σύμβαση διάρκειας 35 ετών.

Το πρώην βιοτεχνικό ακίνητο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και περιλαμβάνει συνολικά 85 studios, τα οποία θα μισθώνονται σε φοιτητές ή μελη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με υπηρεσίες «all inclusive». Το μέγεθος των φοιτητικών διαμερισμάτων κυμαίνεται από τα 25 τ.μ. έως τα 45 τ.μ., ενώ οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως, από τα 495 ευρώ έως τα 675 ευρώ.

Συμειωτέον ότι η Hamlet Student Flats, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Τρύφωνα Αργυρόπουλο, «τρέχει» ένα ακόμη κτίριο 12 studios για φοιτητές στη συμπρωτεύουσα, μια πόλη που συγκεντρώνει σε μικρή κλίμακα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και άρα θεωρείται ότι μία τέτοια επένδυση μπορεί να προσφέρει καλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με άλλα αστικά κέντρα.

Ο ίδιος ο κ. Τρύφων Αργυρόπουλος ξεκίνησε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στον τομέα της φοιτητικής κατοικίας (PBSA Purpose Build Student Accommodation) στο Λονδίνο, παρέχοντας υπηρεσίες «one stop shop» για Ελληνες φοιτητές που αναζητούσαν ακίνητα για σπουδές στη Βρετανία.

Στην Ελλάδα η Ηamlet ξεκίνησε με την πρώτη φοιτητική κατοικία σε κτίριο στην Κυψέλη, την περίοδο 2007-2008, για να ακολουθήσουν η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη σε ακίνητα υψηλής και σύγχρονης αισθητικής.

Στην Αθήνα η εταιρεία λειτουργεί 30 studios, ενώ στην Πάτρα «τρέχει» συνολικά 60 φοιτητικά διαμερίσματα στα δύο ακίνητα που διαχειρίζεται. Οι τιμές στην Αθήνα κυμαίνονται ανάλογα, μεταξύ 395 ευρώ και 670 ευρώ το μήνα, ενώ στην Πάτρα στα πέριξ των 420 ευρώ.

Ως προς τη διάρκεια της μίσθωσης, οι επιλογές είναι: Ετήσια, εξάμηνη για σπουδαστές Erasmus ή βραχυχρόνια summer lets, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Το μοντέλο τού «όλα σε ένα» στη φοιτητική κατοικία περιλαμβάνει ένα ενιαίο μίσθωμα για μια σύγχρονη και επιπλωμένη κατοικία, στούντιο ή δυάρι, δηλαδή ηλεκτρικές συσκευές, κοινόχρηστα, σύνδεση high speed Internet, ύδρευση και παροχή ζεστού νερού 24/7, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου (με πολιτική ορθής χρήσης), η κατ’ επιλογή καθαριότητα του studio, πλυντήριο / στεγνωτήριο, parking ποδήλατων με παροχή φόρτισης ηλεκτρικών δίκυκλων.

Στα οργανωμένα φοιτητικά κτίρια (PBSA) μεγάλη σημασία δίνεται σε θεματα ασφάλειας -μείζον για τις οικογένειες των φοιτητών- με συστήματα πυρασφάλειας, κάμερες ασφαλείας στους κοινόχρηστους χώρους, RFID κάρτες κεντρικής εισόδου και διαμερίσματος και στα θέματα υγιεινής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έναν μήνα μετα το ξέσπασμα της πανδημίας τα κτίρια εκκενωθήκαν για 48 ώρες για καθαρισμό και απολύμανση, «σφραγίστηκαν» οι χώροι καθημερινής συνάθροισης των ενοίκων και τηρήθηκε αυστηρό πρωτόκολλο σχετικά με απολύμανση, μάσκες και επισκέψεις από φίλους των ενοίκων οι διανομείς φαγητού κτλ.

Η έμφαση, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «δίνεται στη διαχείριση, ώστε η καθημερινότητα στα κτίρια να αποτελεί “εμπειρία φοιτητικής ζωής” και όχι απλά διαμονή».

Διαβάστε ακόμη

Τα «χρυσά» deals των +6 δισ. ευρώ που αλλάζουν την ελληνική αγορά

Κυβερνητικό ηλεκτροσόκ από τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα

Γερμανία: Πενθήμερη απεργία στους σιδηροδρόμους της Deutsche Bahn