Με το βλέμμα στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας, ανοιχτό κάλεσμα πρόσκληση σε διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ απευθύνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου και ο πρόεδρός του Γιώργος Στασινός για συμμετοχή στις Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης, για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός: «Η ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου είναι ένα μεγάλο και πολύπαθο έργο που βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Το ΤΕΕ και ολόκληρος ο τεχνικός κόσμος αγωνίζονται επί δεκαετίες να αποκτήσει η χώρα επιτέλους κτηματογράφηση. Τώρα, τους επόμενους μήνες, είναι η ώρα που για τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαιωμάτων που δηλώνονται θα εξεταστούν οι ενστάσεις και αντιρρήσεις των ενδιαφερομένων. Είναι μια διαδικασία απαραίτητη, που διασφαλίζει την ορθότητα της κτηματογράφησης. Είναι θέμα τεχνικό και νομικό, για το οποίο πρέπει να υπάρχει η συμβολή των ειδικών. Ειδικά τώρα, που στον ορίζοντα φαίνεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου. Που οι Έλληνες μηχανικοί και μελετητές συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πρόοδο του έργου. Ειδικά τώρα, που το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει αλλάξει, έχει εκσυγχρονιστεί, παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Καλούμε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς των δύο ειδικοτήτων που έχουν το δικαίωμα, Πολιτικούς Μηχανικούς και Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς, να συμμετέχουν στις επιτροπές, που μέσα από τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, του ΤΕΕ και της Ελληνικό Κτηματολόγιο, θα λειτουργούν ηλεκτρονικά. Είναι και στο χέρι του καθενός από εμάς να συμβάλλουμε ώστε η χώρα να αποκτήσει επιτέλους ένα έγκυρο Κτηματολόγιο».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΤΕΕ ενημερώνει τα μέλη του, αγρονόμους τοπογράφους μηχανικούς & πολιτικούς μηχανικούς, ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ξεκίνησε τη διαδικασία στελέχωσης των Επιτροπών Εξέτασης ΥΥποθέσεων Κτηματογράφησης (πρώην Επιτροπές Ενστάσεων) για το σύνολο της χώρας. Σημειώνεται ότι οι μηχανικοί θα πρέπει να διαθέτουν πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία.

Οι συνεδριάσεις των επιτροπών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά συνέπεια προσφέρεται η δυνατότητα να συμμετέχουν μηχανικοί απ’ όλη την επικράτεια, χωρίς κανένα γεωγραφικό περιορισμό. Η αποζημίωση των μελών έχει οριστεί σε 54 ευρώ ανά συνεδρίαση, ενώ ο ετήσιος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετοχής κάθε μέλους είναι 100 συνεδριάσεις.

Τονίζεται ότι όλη η διαδικασία της συμμετοχής των μηχανικών στις Επιτροπές θα υποστηριχθεί από ένα σύγχρονο πληροφορικό σύστημα, το οποίο θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, από την επιβεβαίωση συμμετοχής των μελών, την παραλαβή των πινακίων και όλων των σχετικών εγγράφων, την καταγραφή των συνεδριάσεων και των αποφάσεων, μέχρι και την πληρωμή, μέσω νέας ψηφιακής πλατφόρμας για την ταχεία υποβολή και εξόφληση των παραστατικών πληρωμής.

Σημειώνεται ότι οι μηχανικοί μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσα από τις ιστοσελίδες των επιστημονικών τους συλλόγων:

ΣΠΜΕ – Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος:

https://www.spme.gr/enhmerwsh/nea/2022/03/15/symmetoxh-politikwn-mhxanikwn-se-epitropes-enstasewn-toy-kthmatologioy/

ΠΣΔΑΤΜ – Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών:

https://www.psdatm.gr/index.php/latest-nes/2016-08-10-14-02-08/2016-08-10-15-40-57/693-2022-04-01-09-51-58

Σημ.: Σύμφωνα με ενημέρωση του φορέα, για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι διπλωματούχοι μηχανικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση ktimagen@ktimatologio.gr και στα τηλέφωνα 2106505768 (Δ. Μεϊντανά) και 2310370518 (Σ. Γκίκα).

Διαβάστε ακόμα:

Τα μηνύματα της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες και τα «καμπανάκια»

Jumbo: Μεγάλη αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2021 – Νέες επενδύσεις το 2022, παρά την αβεβαιότητα

Η Βίκυ Σάφρα και τα «ένοχα μυστικά» της οικογένειας – Πώς μοιράστηκε η περιουσία των $16 δισ. μετά τη δικαστική διαμάχη (pics)