Ελλάδα

Καπραβέλος: Εκατόμβη νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός

  • newsroom


Οι άνω των 60 ετών «κινδυνεύουν και παίζουν το σύστημα», είπε

Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία από την πίεση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ζητώντας παράλληλα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη χειρουργική και παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία. «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», τόνισε και σημείωσε με νόημα «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών» τόνισε.

Επανέλαβε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικό στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο – όπως είπε- δεν φτάνει.

Για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο από οπουδήποτε σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Υγείας να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ. «Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μαζί να συστρατευτούν», τόνισε.

Από την πλευρά του ο εντατικολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης σημείωσε ότι τα χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 80% «και γίνεται το 20%» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυξάνεται η θνητότητα, είναι δεδομένο».

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» ενοικίων: Επιστρέφουν αποζημιώσεις Covid όσοι τις έλαβαν χωρίς να πρέπει

Σήμερα και αύριο κληρώνει για την Τράπεζα Αττικής, την Dory και τις Γούρνες ενώ ο Δάβαρης ξεφεύγει από το «σφυρί»