Ελλάδα

Καπραβέλος: Πρόταση για κλειστά σχολεία, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους

  • newsroom


Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» στη Θεσσαλονίκη

Τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους, προτείνει ως απάντηση στη νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Εξηγώντας τη σκληρή» γραμμή του έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» στη Θεσσαλονίκη, με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Όπως είπε, η πολιτεία έχασε το στοίχημα, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» γι’ αυτό και, κατά τον ίδιο, χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Περιφγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσσαλονίκης μίλησε για σκηνές πολέμου. «Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το ”Γεννηματάς”, έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγκληματική αμέλεια των πλούσιων χωρών»

Σχολιάζοντας τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, σημειωσε ότι το νέο στέλεχος είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια, προσθέτοντας ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού 6%.

«Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Η τέλεια καταιγίδα χτυπά ξανά τις αγορές – Τι προβλέπουν τώρα οι αναλυτές

Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί η άνοδος στις τιμές των διαμερισμάτων

Κορωνοϊός: Ποτε έρχεται νέα παρτίδα με 2.000 μονοκλωνικά και 20.000 επιπλέον αντιικά χάπια