search icon

Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία – Μπόρες και στην Αττική (vids + γράφημα)

Δείτε σε χάρτη του meteo πού βρέχει τώρα - Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Καβάλα και τη Λαμία - Φωτιά από κεραυνό στην Αταλάντη - Βροχές προβλέπονται την Πέμπτη στην Εύβοια

Καιρός: Το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες έπληξαν ΑττικήΣτερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Μακεδονία.

Καταιγίδα μαζί με χαλάζι ξέσπασε και στην Καβάλα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το χαλάζι έπληξε ακόμα και σημεία στο κέντρο της πόλης, ενώ έχουν αναφερθεί και στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.

Η χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με τη δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Σημειώνεται πως χαλάζι έπεσε και χθες, Τρίτη, στην Καβάλα και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκλήθηκαν ζημίες σε ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και σε αυτοκίνητα.

Το ξαφνικό μπουρίνι στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας έφερε μέχρι και… χαλάζι. Στις εικόνες που βλέπετε από τη Συκά Υπάτης βλέπετε το χαλάζι σε -μεγάλο μέγεθος- να έχει σκεπάσει την αυλή του σπιτιού.

 

Σε δασική έκταση πάνω από την Αταλάντη προκλήθηκε πυρκαγιά από κεραυνό, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Αμέσως πυροσβεστικές δυνάμεις από τα κλιμάκια της Αταλάντης και του Αγίου Κωνσταντίνου έσπευσαν στο σημείο για να μπορέσουν να «πιάσουν» τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η επιχείρηση για την κατάσβεσή της είναι σε εξέλιξη.

Δείτε πού βρέχει τώρα

Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Αλλαξε ο καιρός από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν σταδιακά και καταιγίδες να πλήττουν την Εύβοια από το πρωί της Πέμπτης.

Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08.

Στην αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες αναφέρεται και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Εύβοια από την άλλη όμως πλευρά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο».

Διαβάστε ακόμη 

Γιατί εξαφανίστηκαν από τα ράφια πασίγνωστα αντιηλιακά όπως Coppertone και Banana Boat 

Copernicus: Τεράστια η οικολογική καταστροφή στην Εύβοια – Οι καμένες εκτάσεις από ψηλά

Ιωάννα Παπαδοπούλου (Ε.Ι. Παπαδόπουλος): Ανοίγει νέο επενδυτικό κύκλο 35 εκατ. ευρώ

Exit mobile version