Ένα νέο σημαντικό κύκλο επενδύσεων ανοίγει η βιομηχανία τροφίμων Ε.Ι.Παπαδόπουλος, η οποία είδε τα οικονομικά της μεγέθη εν μέσω της πανδημίας να διατηρούνται σε ανοδική τροχιά.

Οι νέες επενδύσεις της γνωστής βιομηχανίας μπισκότων και ειδών διατροφής υπό την κα Ιωάννα Παπαδοπούλου αναμένεται να φθάσουν τα 35,3 εκατ. ευρώ περίπου, όπως προκύπτει απ’ τους προσωρινούς πίνακες με τα επενδυτικά σχέδια που ενέκρινε πρόσφατα η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης προκειμένου αυτά να υπαχθούν στον τελευταίο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού νόμου.

Ο νέος κύκλος επενδύσεων έρχεται ως συνέχεια παλαιοτέρων με βασικό στόχο τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση υποδομών και παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας, η οποία τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να επεκτείνει περαιτέρω την προϊοντική της γκάμα κυρίως στην κατεύθυνση της τάσης των «υγιεινών σνακς».

Υπενθυμίζεται πως ήδη ο όμιλος έχει υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια επενδύσεις ύψους 27,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες επίσης είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, του 2004. Επίσης στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε προ μηνός περίπου, για τη χρήση του 2020, η εταιρεία γνωστοποιούσε για εν εξελίξει επένδυση συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ περίπου που είχε υποβληθεί και εγκριθεί για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο του 2016.

Κι αυτό καθώς η Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, που βρίσκεται στο τιμόνι της οικογενειακής εταιρείας απ’ τις αρχές του ’90, έχει ενεργοποιήσει από πέρυσι ένα πολυεπίπεδο σχέδιο ανάπτυξης και ανταπόκρισης στις νέες επιταγές που επιβάλει η πανδημία.

Σημειωτέον πως απ’ το νέο κύκλο επενδύσεων ύψους 35,3 εκατ. ευρώ η εταιρεία αναμένεται να λάβει φορολογική απαλλαγή συνολικού ύψους 8,8 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει απ’ τα στοιχεία του υπ. Ανάπτυξης.
Σε τροχιά ανάπτυξης

Εξάλλου η εταιρεία καταφέρνει εν μέσω της πανδημίας να συνεχίζει σε τροχιά ανάπτυξης, καταφέρνοντας να αντισταθμίσει τις απώλειες απ’ τον κλάδο του HORECA από την αύξηση της οικιακής κατανάλωσης. Στο πλαίσιο αυτό το 2020, η ιστορική βιομηχανία «είδε» τις ενοποιημένες πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 2,8% στα 179,128 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη της να αυξάνονται κατά 5,6% στα 14,934 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους να σημειώνουν ανάπτυξη 6,4% στα 11,571 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο οι εξαγωγές της -τα προϊόντα της πωλούνται σε 61 χώρες- αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με το 2019.

Η βιομηχανία που λειτουργεί τέσσερα εργοστάσια σε Ταύρο, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Οινόφυτα και τρία κέντρα διανομής σε Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη και Βόλο, αύξησε πέρυσι κατά 6,24% το απασχολούμενο προσωπικό της στα 1.463 άτομα από 1.377 το 2019.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρόπληκτοι: Αποζημιώσεις σε δύο στάδια – Αναλυτικά όλα τα μέτρα στήριξης

Πυρόπληκτοι: «Παγώνουν» δάνεια, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις – Νέα moratoria από τις τράπεζες

Εφάπαξ ενίσχυση έως €718 για πυρόπληκτους εργαζόμενους – Ποιοι θα τα λάβουν άμεσα