Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση βράβευσε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία κατά την τελετή έναρξης της 63ης συνόδου των νέων Ολυμπιακών πρεσβευτών, στον λόφο της Πνύκας. Το βραβείο  «Ολυμπία» παρέλαβε εκ μέρους του Ιδρύματος η Μαριάννα Λάτση, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο συμπληρώθηκαν  20 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου πατέρα της Ιωάννη Λάτση. «Είκοσι χρόνια μνήμης για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά ταυτόχρονα 20 χρόνια διαρκούς κοινωνικής προσφοράς εκ μέρους του Ιδρύματός μας, στη μνήμη του», σημείωσε.

Ο πατέρας της, Γιάννης Λάτσης, ο καλόκαρδος «καπτάν-Γιάννης», όπως τον ήξεραν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε γεννηθεί στο Κατάκολο της Ηλείας, κοντά «στα Ολύμπια», όπως συνήθιζε να αποκαλεί την Αρχαία Ολυμπία, τον χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για τον οποίο ήταν υπερήφανος και τον αγάπησε πολύ. Μια αγάπη που μετέδωσε στα παιδιά του από μικρή ηλικία και αποτέλεσε για τη Μαριάννα Λάτση τον βασικό λόγο που την οδήγησε στη στήριξη του έργου και της αποστολής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

 


Από την τελετή έναρξης της 63ης συνόδου των νέων Ολυμπιακών πρεσβευτών. Μεταξύ άλλων, διακρίνονται από αριστερά ο Σπύρος Καπράλος, η Μαριάννα Λάτση, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Ισίδωρος Κούβελος

Ο μεγάλος αυτός αυτοδημιούργητος Έλληνας πατριώτης και ευεργέτης έγινε γνωστός παγκοσμίως όχι μόνον ως ένας επιτυχημένος εφοπλιστής, αλλά και ως άνθρωπος που επιδίωκε με κάθε τρόπο να προωθήσει τον ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά της χώρας του. Κάτι που κάνει εξάλλου και η ΔΟΑ, μέσα από τα διεθνή εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Η Μαριάννα Λάτση, το 2009, πίστεψε από την πρώτη στιγμή πως η υποστήριξη του έργου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα αντανακλούσε, ως μια συμβολική πράξη, την επιθυμία του πατέρα της για προώθηση της κληρονομιάς του τόπου που αγάπησε. Στήριξε έτσι με θέρμη την ανάληψη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση της πλήρους οικονομικής κάλυψης του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος σε επίπεδο Master’s Degree, «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», από την ίδρuσή του και για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

Το διεθνές αυτό ακαδημαϊκό πρόγραμμα, υψηλού επιπέδου, μοναδικό παγκοσμίως για Ολυμπιακές Σπουδές και Ολυμπιακή Παιδεία, συνεχίζει τις εργασίες του μέχρι σήμερα με απόλυτη επιτυχία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διανύοντας ήδη τη 13η ακαδημαϊκή του χρονιά, με συμμετοχή 325 φοιτητών από 101 διαφορετικές χώρες.

Έχει πλέον αποκτήσει μεγάλη διεθνή ανταπόκριση και έχει αναγνωριστεί και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ως το σπουδαιότερο εκπαιδευτικό εργαλείο της ΔΟΑ, με στόχο τη δημιουργία ικανών στελεχών, που πλαισιώνουν με επιτυχία τις δράσεις των διαφόρων φορέων του Ολυμπιακού Κινήματος.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν η κυρία Μαριάννα Λάτση και το Ίδρυμα «Ιωάννης Λάτσης» δεν είχαν στηρίξει με θέρμη την ίδρυση του Μεταπτυχιακού αυτού Προγράμματος Ολυμπιακών Σπουδών που μας κάνει σήμερα όλους περήφανους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr