Ελλάδα

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του προέδρου της Αιγύπτου

  • newsroom


Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η παρουσία του κ. αλ Σίσι στην Ελλάδα, εν μέσω μιας ιδιαίτερης περιόδου, κατά την οποία είμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλές προκλήσεις, σε υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως σημαντική

Κλειστοί οι δρόμοι από Χίλτον έως Σύνταγμα εξαιτίας της επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα του παραθέσει δείπνο η πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροποούλου.

Τα λεωφορεία χωρίς εναλλακτική διαδρομή αποβιβάζουν τους επιβάτες, καθώς εξαιτίας των μέτρων οι οδικές αρτηρίες περιμμετρικά του Προεδρικού Μεγάρου είναι κλειστές.

Κατά την προσφώνησή της στο δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Αιγύπτου η κυρία Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου ως πρότυπο στρατηγικής συνεργασίας και παράδειγμα προς μίμηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία δοκιμάζεται, το τελευταίο διάστημα, από σειρά προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η παρουσία του κ. αλ Σίσι στην Ελλάδα, εν μέσω μιας ιδιαίτερης περιόδου, κατά την οποία είμαστε αντιμέτωποι με πολλαπλές προκλήσεις, σε υγειονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς αφενός, καταδεικνύει το υψηλότατο επίπεδο και το ειδικό βάρος των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου. Σχέσεων που χαρακτηρίζονται από συνεργασία, αλληλοσεβασμό, εμπιστοσύνη και εκτίμηση και αφετέρου, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αμοιβαίας βούλησης για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας σε πλήθος τομέων, πολιτικό, αμυντικό, οικονομικό, ενεργειακό.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν οφείλονται αποκλειστικά στη σημερινή συναντίληψη των χωρών μας ως προς την αναγκαιότητα σεβασμού των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου, ως του μοναδικού πλαισίου για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας.

«Αυτό που προσδίδει στις σχέσεις μας ιδιαίτερη σημασία είναι το ιστορικό τους βάθος, το γεγονός ότι εδράζονται σε αλληλεπίδραση αιώνων, από τη δεύτερη χιλιετία προ Χριστού, τους ελληνιστικούς και κλασικούς χρόνους μέχρι την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», πρόσθεσε η Ελληνίδα Πρόεδρος.