Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αύξηση 79% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία σε Μακεδονία και Θράκη τον Νοέμβριο

  • newsroom


Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία, καθώς 16.794 ασθενείς βρέθηκαν στο νοσοκομείο, δηλαδή κατά 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο

Κατακόρυφη αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό καταγράφεται για τον μήνα Νοέμβριο στα Νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των εγκύων που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν.

Σύμφωνα με τον Διοικητή, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.

«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών Covid για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών.

Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid-19, επτά εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. 497 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid 19», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η Υ. Πε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ για τον κορωνοϊό φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία, καθώς 16.794 ασθενείς βρέθηκαν στο νοσοκομείο, δηλαδή κατά 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Η 4η Υ.Πε. επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ τονίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνουν μια ακόμα δύσκολη μάχη.

Διαβάστε ακόμη

Νέο Εξοικονομώ 2021: 10 μονάδες αύξηση στην επιδότηση για πολυκατοικίες

ΤΑΙΠΕΔ: Επισπεύδει τους διαγωνισμούς των ώριμων assets

Πώς η πανδημία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε τα Χριστούγεννα (γραφήματα)