Σε αυξητική πορεία τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα όπως μαρτυρούν οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες». Οι εισαγωγές ασθενών με σοβαρή λοίμωξη covid και οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές απεικονίζουν ένα δυνατό, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δίμηνο, κύμα κορωνοϊού. Τα συνολικά δεδομένα διαμορφώνουν μία ήπια και διαχειρίσιμη εικόνα, παρά τις εξάρσεις και τις υφέσεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr οι ασθενείς με covid σε κλινικές αλλά και σε Μονάδες έχουν φθάσει τους 140, έναντι των 81 που νοσηλεύονταν στις αρχές Απριλίου. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση στις νοσηλείες κατά 42%.

Ανοδική είναι η τάση και στις εισαγωγές νέων ασθενών. Το περασμένο 24ωρο έγιναν 31 εισαγωγές σοβαρών περιστατικών, αριθμός που κινείται σε αυτά τα επίπεδα ουσιαστικά μετά το Πάσχα.

Το αμέσως προηγούμενο κύμα κορωνοϊού είχε καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο, και η αποδρομή της επιδημίας είχε αποτυπωθεί στα στοιχεία του Μαρτίου, όπου ο αριθμός των εισαγωγών ήταν πολύ χαμηλός, γύρω στις 10 με 14 ημερησίως.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr