Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αλλάζει από τη Δευτέρα 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ωράριο θα ισχύει

  • newsroom


Ποιοι κωδικοί συνεχίζουν να ισχύουν

Αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας ξεκινούν να ισχύουν από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, αφού αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ενώ μέχρι τις προηγούμενες ημέρες η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 22:00 το βράδυ και έως τις 5:00 το πρωί, από σήμερα 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 23:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00.

Για όλες τις μετακινήσεις εξακολουθούν να ισχύουν οι κωδικοί στο 13033 όπου και πρέπει να αποστέλλουν sms οι πολίτες για μπορούν να μεταβούν σε διάφορα σημεία – δείτε αναλυτικά παρακάτω.

Μάλιστα από σήμερα που ανοίγει η εστίαση όσοι θέλουν να πάνε σε εστιατόριο ή καφετέρια για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033.

Γι’ αυτό άλλωστε από σήμερα 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45, ώστε να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00.

SMS στο 13033: Οι κωδικοί μετακίνησης

Στις ώρες, λοιπόν, κατά τις οποίες επιτρέπονται οι μετακινήσεις, η κυκλοφορία εξακολουθεί να γίνεται είτε με βεβαίωση μετακίνησης, είτε με SMS στο 13033.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. (ισχύει και μετά τις 21:00)
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε ακόμη 

Ερντογάν: Κατηγορείται για την απώλεια 159 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα στην Τουρκία (vid)