Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα 4η δόση – Τι αλλάζει στον βασικό εμβολιασμό

  • newsroom


Πόσους πολίτες αφορά συνολικά η σύσταση - Με ποια σειρά θα κλείσουν ραντεβού

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας εισέρχεται σε νέα φάση μετά τη χθεσινή ισχυρή σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για επιπλέον θωράκιση και με τέταρτη δόση εμβολίου – ή δεύτερη αναμνηστική – του πληθυσμού ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες, από τους συνολικά 3,1 εκατομμύρια πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είναι οι άμεσα δικαιούχοι που μπορούν να λάβουν την τέταρτη δόση έναντι της λοίμωξης covid-19.

Πρόκειται για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή με τις δύο δόσεις εμβολίου mRNA και έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική τους δόση. Όσοι νόσησαν μετά τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης, δηλαδή της τρίτης δόσης όπως είχε γίνει γνωστή, δεν χρειάζεται να λάβουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση.

Από αύριο η πλατφόρμα θα ανοίξει για τον προγραμματισμό ραντεβού για περίπου 400.000 πολίτες ηλικίας άνω των 80 χρόνων, σύμφωνα με την ηλικιακή προτεραιοποίηση που είχε ακολουθηθεί και στην πρώτη φάση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων. Την επόμενη εβδομάδα πρόσβαση στα ραντεβού θα έχουν οι πολίτες ηλικίας 70 έως 79 χρόνων και στη συνέχεια όσοι είναι ηλικίας 60 έως 69 χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr