Ελλάδα

Kορωνοϊός: Αρχές Ιουλίου η πλήρης άρση των μέτρων – Τι επανεκκινεί από 14 Ιουνίου (vid)

  • newsroom


Ήδη έχει επιτραπεί η μουσική στην εστίαση, ενώ παράλληλα έχει παραταθεί κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η χώρα βιώνει νέες ανάσες ελευθερίας, καθώς ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας ξεκινά πλέον στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ δόθηκε το «πράσινο» φως και για τη μουσική στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Εξάλλου, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου η μείωση του ιικού φορτίου που απεικονίζεται στους δείκτες που παρακολουθούν καθημερινά, «επιτρέπει στην παρούσα φάση νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας. Βήματα που γίνονται σταδιακά, προσεκτικά και ως αποτέλεσμα υγειονομικών δεικτών και μόνο, καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Τι επανεκκινεί από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί:

• Επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

• Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές – πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

• Θα επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

• Επαναλειτουργούν οι Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

• Από την ίδια ημερομηνία , δηλαδή στις 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε κάποια μέτρα που αφορούν στην λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων και παραμένουν σταθερά:

1 άτομο ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος.

• Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά το χρόνο αναμονής στα ταμεία.

• Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται εντός του καταστήματος.

• Δυνατότητα – προαιρετικά – διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

Ασύλληπτη γκάφα της Nike: Έγραψε λάθος στα ελληνικά το όνομά της

Ρύθμιση οφειλών: Αυτοί είναι οι όροι για 240 και 420 δόσεις για χρέη

Κώστας Σάκκαρης: Η Αγγελική, η Μαρία και η Victory