Ελλάδα

Κορωνοϊός: Γιατί υπάρχει έξαρση σε κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα – Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

  • newsroom


Τι θα γίνει φέτος με τις παρελάσεις

Τους λόγους για τους οποίους η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, προσπάθησε να εξηγήσει το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί καταγράφεται αυτή η επιβαρυμένη επιδημιολογικά κατάσταση όσον αφορά στον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Βατόπουλος είπε στον ΣΚΑΪ ότι γενικά υπάρχει κάποιο θέμα αναφέροντας πως και τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι μικρότερα και η επιδημιολογική εικόνα διαφέρει, αφού καταγράφονται περισσότερα κρούσματα. «Η δεξαμενή κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, «δεν είναι κάποια έκπληξη αυτό που συμβαίνει, όπως έχουμε πει η πανδημία εξελίσσεται σε κύματα» εξηγώντας πως πότε παρατηρούμε τα κρούσματα να αυξάνονται και πότε να μειώνονται, ανέφερε.

«Το στοίχημα είναι το επόμενο κύμα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο» τόνισε προσθέτοντας πως ακόμη δεν έχουμε δει τις περσινές αυξήσεις και ελπίζουμε να μην τα δούμε.

Στάση αναμονής για τα σχολεία και τις παρελάσεις

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα των σχολείων εκτιμώντας ότι δεδομένου πως έχουν ανοίξει εδώ και μόλις δύο εβδομάδες δεν είμαστε ακόμη σε θέση να κρίνουμε την μεγαλύτερη εικόνα όσον αφορά την πορεία του κορονοϊού στην σχολική κοινότητα.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά» τόνισε συνοψίζοντας πως αναμφισβήτητα το να είναι ελεγχόμενη η επιδημιολογική εικόνα εντός των σχολικών τάξεων αποτελεί ένα στοίχημα και θα απασχολεί τους ειδικούς, ειδικά το επόμενο διάστημα όποτε και ο καιρός θα κρυώσει. Ειδικά, δε, για τις παρελάσεις, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «δεν μπορώ να πω εάν θα γίνουν ή όχι. Θα το δούμε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί».

Όσον αφορά στην διενέργεια εμβολιασμών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας εκτίμησε πως υπάρχει περιθώρια αυτοί να αυξηθούν, με τον κόσμο να πείθεται περαιτέρω επ’ αυτού. «Η αίσθηση μου είναι ότι σιγά-σιγά πείθεται. Κάτι η ταλαιπωρία με τα rapid test και τις απαγορεύσεις, κάτι το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντες δεν παθαίνουν τίποτα, κάτι ότι πλέον έχουν γίνει δισεκατομμύρια εμβολιασμοί ανά τον πλανήτη χωρίς πρόβλημα, νομίζω ότι ο κόσμος σιγά- σιγά ξεθαρρεύει» κατέληξε για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

 

Διαβάστε ακόμα

ΥΠΟΙΚ: Στη Βουλή 9+1 ανατροπές για τη φορολογία – Ποιοι φόροι μειώνονται και ποιοι καταργούνται

ΔΕΗ: Πώς αναδιατάσσει τον ενεργειακό χάρτη και γιατί ξαναμοιράζει την τράπουλα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Θεσσαλονίκη: Τα projects που αλλάζουν την εικόνα στη «βασίλισσα του Βορρά» (pics)