Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μειώνονται θάνατοι και εισαγωγές – Παραμένουν ψηλά τα κρούσματα

  • newsroom


Μέχρι τον Απρίλιο θα απελευθερώνονται συνεχώς δραστηριότητες – Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη

Με μικρά βήματα συνεχίζει η χώρα την πορεία επιστροφής στην κανονικότητα αίροντας σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στην εκπνοή του περασμένου έτους για την αναχαίτιση του κύματος της Omicron.

Μια πορεία που όπως περιγράφηκε χθες από τους ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την επιδημία κορωνοϊού αλλά και τον υπουργό Υγείας σε δηλώσεις του, θα διαρκέσει για τις επόμενες έξι εβδομάδες.

Μέχρι τον Απρίλιο θα απελευθερώνονται συνεχώς δραστηριότητες για τους εμβολιασμένους πολίτες και παράλληλα θα δίδεται έμφαση στη θωράκιση των πολιτών που παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοιού μέσα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή ελπίζεται να υπάρξει θετικό αποτελεσμα με την εισαγωγή και πρωτεϊνικών εμβολίων στη χώρα μας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται 474.000 δόσεις του εμβόλιου της Novavax και τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου το εμβόλιο της Sanofi. “Είναι πρωτεϊνικά εμβόλια, για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για τα mRNA” επεσήμανε χαρακτηριστικά χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, καλώντας τους πολίτες να προστατευτούν έναντι της λοίμωξης covid-19 με τον εμβολιασμό.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίστηκε πως οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να μην έχουν δυνατότητα δεύτερου πιστοποιητικού νόσησης, με τον εμβολιασμό να είναι μονόδρομος για την προστασία τους. Πλέον μόνο εμβολιασμένοι με δύο δόσεις που νοσούν για δεύτερη φορά πριν κάνουν την αναμνηστική δόση θα έχουν δυνατότητα να εκδώσουν δεύτερο πιστοποιητικό νόσησης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr