Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν πρέπει να φορούν διπλή μάσκα – Νέες οδηγίες από το CDC

  • newsroom


Νέες οδηγίες του CDC για τη σωστή χρήση της διπλής μάσκας

Η χρήση διπλής μάσκας για την καλύτερη θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό εφαρμόζεται από τους πολίτες σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) καταλήγει στο συμπέρασμα πως εάν φορεθεί μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από μια χειρουργική αποκλείεται περίπου το 80% των σταγονιδίων.

Ετσι, σε νέες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας -και ειδικά της διπλής μάσκας- προχώρησε ο αμερικανικός CDC. Η διπλή μάσκα στο πείραμα, στο οποίο βασίστηκε ο φορέας υγείας των ΗΠΑ, μείωσε την έκθεση στον κορωνοϊό κατά 95%.

Παρά τα αποτελέσματα όμως, η διπλή μάσκα μπορεί να μην είναι η κατάλληλη λύση για όλους. Μάλιστα, οι ειδικοί από το CDC τονίζουν στην επίσημη ιστοσελίδα του πώς πρέπει να προσέχουμε για κάποιους παράγοντες όταν επιλέξουμε τη λύση της διπλής μάσκας.

  • αν η αναπνοή γίνει δύσκολη
  • αν η όραση περιορίζεται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διπλή μάσκα θα πρέπει να αποφεύγεται.

Επίσης, οι ειδικοί αναφέρουν πως πρέπει «να δοκιμάζουμε κάθε πιθανή τεχνική για αποτελεσματικότερη χρήση μάσκας στο σπίτι, προτού τη δοκιμάσουμε έξω από το σπίτι, στη συναναστροφή μας με άλλους πολίτες».

Διαβάστε ακόμη  

Νέα έντυπα μετακίνησης εργαζομένων: Ποιες είναι οι αλλαγές που ισχύουν (vid)

Γιούνκερ: Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκα ποτέ (vid)