Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε ξεκινά η δωρεάν διάθεση self test

  • newsroom


Το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, ωστόσο καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού

Ξεκινά από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test), με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-ζ2 κατά την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2021, όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί κατά το διάστημα 3 Ιανουαρίου 2022 – 7 ιανουαρίου 2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο στις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του κορωνοϊού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Ένας συνεταιρισμός πρότυπο εξωστρέφειας με προϊόν… χρυσάφι (pics)

H κρουαζιέρα χάραξε ρότα για την πράσινη εποχή

Η νευρικότητα των αγορών ρίχνει το Bitcoin και το Ελ Σαλβαδόρ αγοράζει (και πάλι)