Ελλάδα

Κορωνοϊός: Tι θα ισχύσει με την τρίτη δόση εμβολίου – Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους

  • newsroom


Tη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις - Ήδη έχουν προγραμματιστεί περίπου 10.000 ραντεβού για την τρίτη δόση

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως δεν είναι υποχρεωτική. Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την τρίτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ήδη έχουν κλειστεί περίπου 10.000 ραντεβού.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως θα δοθεί σύσταση να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση οι πολίτες από ένα ηλικιακό όριο και πάνω, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για συγκεκριμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι υγειονομικοί.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως ανάμεσα στη δεύτερη και τη τρίτη δόση θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών και είπε κατηγορηματικά πως η αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική, αλλά θα υπάρχει απλά σύσταση. Ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόσθεσε ακόμη, πως καθημερινά κλείνονται 15-25 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμούς και τα περισσότερα από αυτά είναι από νέους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΑΕΔ-εποχικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται έως €1.016 – Πού γίνονται οι αιτήσεις

«Μηδέν φόρος» για να περάσουν λεφτά και περιουσίες στους νέους – Τι συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις μετρητών

Ακίνητα: Γιατί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου βάζει «φρένο» στις μεταβιβάσεις