Ελλάδα

Λεωφόρος Συγγρού: Παραμένει κλειστή από τα ξημερώματα – Έρευνες στο δίκτυο φυσικού αερίου

  • newsroom


Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο - Κλειστή η Συγγρού από το ύψος της Φραντζή, η Αμαλίας και η Φιλελλήνων - Τα συντρίμμια της έκρηξης έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 200 μέτρων

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Συγγρού από τα ξημερώματα, όταν και σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εξαώροφο κτήριο επί του αριθμού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 78χρονος και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια, ακόμα και σε απόσταση περί τα 200 μέτρα.

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στις 5 το απόγευμα, η λεωφόρος Συγγρού ήταν κλειστή, και στα δύο ρεύματα, για λόγους ασφαλείας. Από τη μία πρέπει να καθαριστιύν τα συντρίμμια, που έχουν διασκορπιστεί παντού, και από την άλλη γίνονται έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου και σε παρακείμενα κτήρια, καθώς η διαρροή αερίου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.
Ο κίνδυνος στο σημείο είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμοντατι στο κενό.

Πιο συγκεκριμένα, η Συγγρού παραμένει κλειστή απο το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr