Ελλάδα

Πότε αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας – Καταργούνται και τα sms στις 15 Μαΐου (vid)

  • newsroom


Tι δήλωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Όλο και περισσότερα μέτρα του lockdown αίρονται τις τελευταίες εβδομάδες, με τους πολίτες να περιμένουν πότε θα καταργηθεί το sms μετακίνησης και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας, και πλέον η χώρα επανεκκινεί σταδιακά και προσεκτικά δραστηριότητες που τελούσαν σε αναστολή. Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε ήταν το πρώτο στο οποίο η εστίαση λειτουργούσε υπό όρους, όπως και το άνοιγμα των  οργανωμένων πλαζ.

Όπως δήλωσαν το πρωί της Κυριακής 9 Μαϊου σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, το αμέσως επόμενο διάστημα προς κατάργηση βαίνει το μέτρο των click away και click inside στο λιανεμπόριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας, καθώς οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται έως τα μεσάνυχτα.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τα click away – click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Από πλευράς του στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως «πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα», είπε αναφερόμενος στην 15η Μαΐου όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Στις 15 Μαΐου, την ημέρα που ανοίγει ο τουρισμός αίρεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό,  αναμένεται να σταματήσουμε και να στέλνουμε SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σημειώνοντας πως με την κατάργηση των click away και click inside θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο.

Το θέμα θα συζητηθεί και εντός της εβδομάδας και αναμένονται ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να θέλουν τους επιστήμονες να παραμένουν επιφυλακτικοί την ώρα που από πλευράς κυβέρνησης έχει εκφραστεί πολλάκις η θέση πως τα SMS πρέπει να καταργηθούν.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το ωράριο – Πώς θα λειτουργήσουν Jumbo και IKEA (vid)

ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας με μισθό 933 ευρώ – Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι μένουν εκτός τον Μάιο (vid)

Απόρρητο Απόρρητο