Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα, Κυριακή 9 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής.

Προαιρετικά, ανοιχτά μπορούν να είναι τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο, την Κυριακή 9 Μαΐου. Δικαίωμα λειτουργίας την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 έχουν επίσης τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00.

Με ανακοίνωση στον ηλεκτρονικό της ιστότοπο η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα θα είναι ανοιχτά με την υπηρεσία του ραντεβού για click inside και click away. Το της αλυσίδας στο Αρίνιο θα παραμείνει κλειστό. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 08.00 έως τις 21.00 (εκτός των Σπάτων που έχει ωράριο 11.00-20.00 και το κατάστημα στο Μαρούσι (Avenue) που θα εξυπηρετεί 11.00-18.00).

Το κάθε ραντεβού ισχύει αποκλειστικά μόνο για 1 άτομο.

Ανοιχτά θα είναι και τα καταστήματα ΙΚΕΑ με αγορές click inside και click in shop.

Το SMS που στέλνουμε στο 13033

Οι καταναλωτές για να μεταβούν σε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να αποστείλουν sms στο 13033 με κωδικό 2.

Για τα εμπορικά καταστήματα

Οι καταναλωτές που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με το κατάστημα που επιθυμούν να επισκεφτούν και να αποστείλουν SMS στο 13032 με τα στοιχεία τους και έχουν στη διάθεση τους συνολικά 3 ώρες.

Για τα κομμωτήρια

Η μετακίνηση για το ραντεβού στο κομμωτήριο γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Από την Τετάρτη 5 Μαΐου έχουν ξεκινήσει οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και θα λήξουν το Σάββατο στις 15 του μήνα. Η Κυριακή, 9 Μαΐου είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ημερολογιακά η πρώτη Κυριακή ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο και τα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%.

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Θεοχάρης στο newmoney: Ποιοτικοί και όχι ποσοτικοί οι στόχοι για τον τουρισμό

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Θανάσης Λαβίδας: Ο «διπλωμάτης» των φαρμάκων που «κοίταξε στα μάτια» τους πολυεθνικούς κολοσσούς