Ελλάδα

Lockdown: Συνεχίζονται οι παραβάσεις – «Βροχή» τα πρόστιμα (vid)

  • newsroom


Σε εξέλιξη οι έλεγχοι από δυνάμεις της αστυνομίας - Εντοπίστηκαν 1.401 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 78% για μη νόμιμη μετακίνηση και 18% για μη χρήση μάσκας

Στα 429.000 ευρώ ανήλθε το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν χθες Δευτέρα, από την ΕΛ.ΑΣ. και τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που διενεργούν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊου. Συνολικά διενεργήθηκαν 75.798 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.401 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 78% για μη νόμιμη μετακίνηση και 18% για μη χρήση μάσκας. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι παραβάσεις από καταστήματα, των ειδικών κανόνων λειτουργίας τους.

Αντίστοιχα, το λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την επικράτεια. Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, ενώ ίδιου ύψους ήταν και τα συνολικά πρόστιμα που επέβαλαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε τέσσερα καταστήματα, για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.

Διαβάστε περισσότερα:

Kuaishou: Το «γρήγορο χέρι» που απειλεί το TikTok

Nike: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον πολυεθνικό κολοσσό που… ΔΕΝ φεύγει από την Ελλάδα

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει με sms και ταξίδια έως τις 8/2 – Πώς μετακινούνται οι εργαζόμενοι (vid)