Η ψηφιακή υπηρεσία «myAuto», η οποία παρέχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.) δίνοντας στους ιδιοκτήτες οχημάτων πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες σχετικά με αυτό, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ηλεκτρονικό φάκελο των οχημάτων και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το μπουκέτο πληροφοριών που θα προσφέρει, παρουσιάζεται ομαδοποιημένο σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται οι πληροφορίες και χωρίζεται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, οι οποίες είναι:

  • Στοιχεία αδειών κυκλοφορίας. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  • Στοιχεία τεχνικών ελέγχων οχημάτων – ΚΤΕΟ. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
  • Στοιχεία καταβολής τελών κυκλοφορίας, ακινησίας και ιδιοκτησίας. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
  • Εύρεση ασφάλισης οχημάτων. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του φυσικού προσώπου, ιδιοκτήτη οχήματος μέσω των στοιχείων του taxisnet. Οι πληροφορίες του οχήματος που αντλούνται από τα Μητρώα παρουσιάζουν την εικόνα του σε πραγματικό χρόνο και παρέχονται για ενημέρωση του ιδιοκτήτη του οχήματος. Σε περίπτωση εντοπισμού αποκλίσεων από τα πραγματικά στοιχεία του, οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στον αντίστοιχο φορέα για τη διόρθωση τους.

Οι πληροφορίες του οχήματος μπορούν να αποτυπωθούν και σε έγγραφο που εκδίδεται μέσω του gov.gr με τίτλο «Το Όχημά μου», και να εισαχθούν στην ατομική θυρίδα του χρήστη, ωστόσο το έγγραφο αυτό δεν επέχει θέση βεβαίωσης σχετικά με τις πληροφορίες του οχήματος.

Διαβάστε επίσης:

Ο ανασχηματισμός, ο «ζαβολιάρης» εφοπλιστής, τα χρυσά ακίνητα του ΟΤΕ, η EDF, η ΔΕΗ και η Ευρώπη Ασφαλιστική

Τράπεζες: Ποια consortium εταιρειών θα αποκτήσουν πάνω από 83.000 ακίνητα

Τουρισμός και θερινές εκπτώσεις στήριγμα στην αγορά