Τις χαοτικές στιγμές και τα αλλεπάλληλα λάθη που σημειώθηκαν στις τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ενημέρωση πως επίκεται το βράδυ της Δευτέρας η άφιξη στην Αθήνα 100-150 σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, παρά την απαγόρευση της UEFA για την απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champipons League, αποκαλύπτουν οι πληροφορίες που προκύπτουν διαρκώς μετά τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όσα έχουν διαρρεύσει, καταδεικνύουν την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας και τις καθυστερημένες αποφάσεις για δράση, στοιχεία που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έξω από την OPAP Arena. Και η απουσία συνεννόησης φαίνεται, σχεδόν, από την αρχή της εισόδου των Κροατών χούλιγκαν στη χώρα και της καθόδου τους στην πρωτεύουσα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Ηπείρου ανέφεραν πως έλεγξαν 15 οχήματα με Κροάτες οπαδούς στην Κακαβιά, ενώ στη συνέχεια έστειλαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία (πινακίδες των ΙΧ και ονόματα των επιβαινόντων) στα κεντρικά της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Υπoδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας αντικρούει τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας πως οι αστυνομικοί στα σύνορα τους παρείχαν ενημέρωση για δύο οχήματα με κροατικές πινακίδες, τα οποία, μάλιστα, έλεγξαν αυτοβούλως, χωρίς να έχουν λάβει σχετικές εντολές από την κεντρική διεύθυνση.

Στις 10 το πρωί η ενημέρωση από το Μαυροβούνιο… στις 7 το απόγευμα διαβάστηκε από τους επικεφαλής στην περιφέρεια

Ένα άλλο στοιχείο που φανερώνει την αδράνεια στις τάξεις της Αστυνομίας, είναι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά την ενημέρωση που παρείχε το Μαυροβούνιο στις ελληνικές Αρχές για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν. Με βάση όσα προκύπτουν, η Interpol Μαυροβουνίου ενημέρωση την ΕΛ.ΑΣ. στις 10 το πρωί της Δευτέρας πως οι οργανωμένοι της Ντινάμο κινούνται προς τα ελληνικά σύνορα. Ακολούθησε, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η έκδοση μιας αόριστης εντολής από το Αρχηγείο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για λήψη «επιβαλλόμενων αστυνομικών μέτρων», χωρίς να δίνονται άλλες λεπτομέρειες για τη φύση τους, ενώ η αποστολή της εντολής αυτής στις περιφερειακές μονάδες έγινε αρκετές ώρες αργότερα από την αρχική ενημέρωση, στις 2 και στις 4 νωρίς το απόγευμα. Και παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη διαταγή είχε την ένδειξη «κατεπείγον», διαβάστηκε από τους περιφερειακούς επικεφαλής, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα αλληλογραφίας της Αστυνομίας, μετά τις 7 το απόγευμα!

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr