Ελλάδα

Ώρες κοινής ησυχίας 2021: Όλες οι αλλαγές για το χειμερινό ωράριο

  • newsroom


Τι απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας

Αλλαγές ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στις ώρες κοινής ησυχίας 2021, καθώς ξεκινά επισήμως η χειμερινή περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 για τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες κοινής ησυχίας, κατά τη χειμερινή περίοδο οι ώρες ισχύουν από τις 15:30 – 17:30 και από τις 22:00 – 07:30 το πρωί της επόμενης μέρας.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι παραβάτες της συγκεκριμένης διάταξης διώκονται σε βαθμό πταίσματος.

Επίσης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στην αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης και να υποβάλλουν έγκληση εις βάρος κάθε παραβάτη.

Τι απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που προκαλούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κτλ), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Bofa: Τρόμος οι αυξήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο – Εκτίμηση για €500 «χαράτσι» ανά νοικοκυριό

Αφορολόγητες γονικές παροχές: Τα SOS για όσους ξεκινούν από σήμερα μεταβιβάσεις ακινήτων – χρημάτων

Ακρίβεια: Το κόστος στην ενέργεια φέρνει αυξήσεις στις τιμές παγκοσμίως (vid)