Ευρώπη

Ακρίβεια: Το κόστος στην ενέργεια φέρνει αυξήσεις στις τιμές παγκοσμίως (vid)

  • newsroom


Σε Γαλλία και Βέλγιο οι τιμές έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, γι' αυτό και εξετάζονται μέτρα με σκοπό τη συγκράτηση των τιμών στο φυσικό αέριο

Αυξάνεται η ανησυχία σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την ακρίβεια και τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές που παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο στην ενέργεια.

Σε Γαλλία και Βέλγιο οι τιμές έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, γι’ αυτό και εξετάζονται μέτρα με σκοπό τη συγκράτηση των τιμών στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι αυξήσεις εμφανίζονται ήδη στα επίσημα στοιχεία, με το κόστος παραγωγής στην ενέργεια να είναι τον Αύγουστο αυξημένο κατά 13,1%.

Το θέμα των αυξήσεων θα συζητηθεί και στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021, αλλά και την επόμενη Δευτέρα στο Eurogroup, καθώς η ΕΕ θέλει να υπάρξουν μέτρα που θα μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ και η στήριξη των πιο ευάλωτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΚΤ, οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι προσωρινές και θα διαρκέσουν λίγους μήνες, κάτι που είπε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Διαβάστε ακόμη

ΟΛΠ Α.Ε.: Τρεις μεγάλες υποχρεωτικές επενδύσεις παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης

Αφορολόγητες γονικές παροχές: Τα SOS για όσους ξεκινούν από σήμερα μεταβιβάσεις ακινήτων – χρημάτων

Ιταλία: Ενισχύεται ο Μάριο Ντράγκι στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής