Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά των βαθμολογιών (πίνακες)

  • newsroom


Δείτε τα βαθμολογικά στοιχεία που «καθορίζουν» το ασανσέρ των βάσεων ανά κατεύθυνση

Με την ανακοίνωση των συγκεντρωτικών βαθμολογικών στοιχείων σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το μόνο που απομένει για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου είναι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων που αναμένεται την Παρασκευή.

Δύο είναι οι αλλαγές εφέτος στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Η μία είναι η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής με σκοπό να μην μπαίνουν υποψήφιοι με χαμηλές βαθμολογίες στα Πανεπιστήμια και η άλλη η καθιέρωση δεύτερου μηχανογραφικού που οδηγεί μέσω των ΙΕΚ σε στροφή στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

«Κλειδί» κάθε χρόνο για την σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου , όπως λένε οι ειδικοί είναι η πραγματική επιθυμία για τη σχολή εισαγωγής, γιατί κάθε χρόνο οι βάσεις αυξομειώνονται και κανένας υποψήφιος δεν πρέπει να βαδίζει με μόνο κριτήριο την περσινή βαθμολογία . Στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο θα αποκλείονται κάποια τμήματα καθώς ο υποψήφιος δεν έχει πιάσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής, άρα δεν έχει νόημα να τα δηλώσει. Η φετινή χρονιά θα έχει «καραμπόλες» από υποψηφίους που θέλουν δηλώσουν μία σχολή αλλά τελικά δεν θα έχουν αυτήν την δυνατότητα λόγω ΕΒΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Λαγκάρντ: Αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ σε 10 ημέρες και παράθυρο για νέα μέτρα

Air France: Συζητήσεις για την απόκτηση 160 νέων αεροπλάνων από Airbus και Boeing

Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις τιμές εξοχικών στις Κυκλάδες- Αναλυτικοί πίνακες