Στο άρθρο 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αναφέρονται όλες οι περιπτώσεις απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης.

Ο ΚΟΚ, όμως, εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να κάνει ειδική αναφορά στη νεότερη εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και των νέων δεδομένων που αυτή δημιουργεί. Για παράδειγμα, τι γίνεται στην περίπτωση που ένα συμβατικό όχημα, σταθμεύσει παρανόμως σε θέση φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Προβλέπεται πρόστιμο; Και εάν ναι, πώς ορίζεται; Η απάντηση είναι «ναι», καθώς είναι από τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στις παραβάσεις του ΚΟΚ (Άρθρο 34, παράγραφος 2), αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, σε σχέση με τις πιο… παραδοσιακές παράνομες σταθμεύσεις.

Λόγω της ελλιπούς προσαρμογής των περισσοτέρων, στα νέα δεδομένα, όπως τα σημεία φόρτισης, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ο οδηγός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που διαπιστώνει την παράβαση, να πάρει την… κατάσταση στα χέρια του και να καλέσει ο ίδιος την Τροχαία, σύμφωνα με το newsauto.

Το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται είναι της τάξεως των 40 ευρώ (χαμηλό σε σχέση με τα 200 ευρώ, άλλων ευρωπαϊκών χωρών), αλλά συνδυάζεται με αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχίζουν φοροέλεγχοι και σε μισθωτούς – συνταξιούχους

Γιατί ο Ελον Μασκ κινείται νομικά εναντίον της Media Matters (tweet)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 24 Νοεμβρίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ