Ελλάδα

Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα

  • newsroom


Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφορικά με ένα ενδεχόμενο άνοιγμα των μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα, αφού έτσι, όπως εκτιμά, θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης είπε χαρακτηριστικά «Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας», εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι. Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών” είπε.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπλέον, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας.

«Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα» συνόψισε.

Διαβάστε ακόμα:

Φρεγάτες Πολεμικού Ναυτικού: Αυτή είναι η επίσημη πρόταση της Γαλλίας

Bitcoin: «Αγγίζει» τα 64.000 δολ. με «καύσιμο» τη δημόσια εγγραφή της Coinbase

Family Traveller: Η Αλόννησος κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό

Απόρρητο Απόρρητο