«Με αίσθημα ευθύνης στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και σε συνεργασία με τους δήμους θωρακίζουμε την Αττική μας και επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνυπογραφή της σύμβασης για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Καισαριανής με τον δήμαρχο, Χρήστο Βοσκόπουλο, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γιώργου Δημόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 715.434 ευρώ και αφορά την ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων επί της οδού Γρηγορίου Θεολόγου. Προβλέπει την τροποποίηση του υφιστάμενου δικτύου και την ενίσχυσή του με επιπλέον φρεάτια υδροσυλλογής, όπου έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού, αλλά και παρεμβάσεις σε κάθετους δρόμους.

Σημειώνεται, ότι το έργο περιλαμβάνει ευρύ φάσμα εργασιών, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση της Γρ. Θεολόγου με νέα ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή των πεζοδρομίων με διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ, ενίσχυση του οδοφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας, τόνωση του πράσινου και δημιουργία ζωνών στάθμευσης οχημάτων.

Ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον δήμαρχο για νέα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια βρίσκεται κοντά σε κάθε δήμο της Αττικής με κάθε διαθέσιμο πόρο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών». «Η βελτίωση των αστικών υποδομών, η ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων, η δημιουργία φιλικότερου αστικού περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι για την Περιφέρεια Αττικής αδιαπραγμάτευτα ορόσημα», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

Η Εurobank αγοράζει… Κύπρο, το πασχαλινό δώρο του κυρ-Παντελή στους τραπεζίτες και η ΑMG (των 350.000 ευρώ) του καριερίστα

Domes Resorts: Ντεμπούτο 5 αστέρων εκτός Ελλάδος στην πορτογαλική αγορά (pics)

Άλμα 24% στο φυσικό αέριο μετά το ρωσικό μπλόκο σε Πολωνία, Βουλγαρία