Το πρώτο βήμα για τη διεθνή επέκταση της Domes Resort πραγματοποιείται τώρα με το άνοιγμα του Domes Lake Algarve στις νότιες ακτές της Πορτογαλίας με τη διοίκηση της οικογένειας Σπανού να προαναγγέλλει και νέες κινήσεις σε «δυνατές αγορές και επιλεγμένες τοποθεσίες».

«Η Domes Resort κάνει το διεθνές ντεμπούτο της στην Πορτογαλία υλοποιώντας έτσι αυτό το πρώτο άνοιγμα στο εξωτερικό σε συνέχεια του σχεδιασμού για μία διεθνή επέκταση που θα ενισχύσει περαιτέρω το brand και το χαρτοφυλάκιό μας. Η Domes αλλάζει σελίδα σε μία νέα εποχή, καθώς συνεχίζουμε να εισερχόμαστε σε δυνατές αγορές, να επιλέγουμε πολλά υποσχόμενες τοποθεσίες εντός κι εκτός Ελλάδος με σκοπό να τις μετατρέπουμε σε μοναδικούς προορισμούς», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Dr. Γιώργος Σπανός, διευθύνων σύμβουλος της Λήδρα Ξενοδοχειακή/ Domes Resorts με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Domes Lake Algarve που έρχεται σε συνέχεια της περυσινής συμφωνίας συνεργασίας με την Hotel Investment Partners (HIP).

Η Domes Resorts προχώρησε μέσα στο 2021 σε συμφωνία συνεργασίας με την HIP –τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εποχιακών ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone– για τη διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort, ιδιοκτησίας της τελευταίας, στην Πορτογαλία μετά από επένδυση 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση, τη μετατροπή και την επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην αγορά. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε ουσιαστικά και το πρώτο βήμα επέκτασης της Domes Resorts εκτός Ελλάδας στο χώρο της διεθνούς διαχείρισης ξενοδοχείων με τον όμιλο, συμφερόντων της οικογένειας Σπανού, να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για άλλες αντίστοιχες κινήσεις στο εξωτερικό. Το πεντάστερο ξενοδοχείο 192 δωματίων, που διαθέτει προνομιούχα θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία, στον κόλπο της Vilamoura, μετατράπηκε στο Domes Lake Algarve, ανοίγοντας μέσα στον Απρίλιο για τη θερινή σεζόν του 2022, πλήρως αναβαθμισμένο, κάτω από τη διαχείριση της ελληνικής αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν το 2020 όταν ο όμιλος της οικογένειας Σπανού υπέγραψε τη στρατηγική συμφωνία με την HIP/Blackstone, που προέβλεπε ένα υβριδικό μοντέλο διαχείρισης για δύο από τις πέντε μονάδες που απέκτησε η HIP στην Ελλάδα. Προϊόν αυτής της συμφωνίας υπήρξε, το 2021, το άνοιγμα του ξενοδοχείου Domes of Corfu, Autograph Collection, που θεωρήθηκε μία από τις πιο πετυχημένες επανατοποθετήσεις και ανοίγματα της HIP, ενώ και η εξαγορά του ξενοδοχείου Elounda Blu Resort της οικογένειας Σπανού στην Κρήτη από την HIP ήρθε, την περασμένη χρονιά, ως ένα βήμα περαιτέρω ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας.

Το 2022, η Domes Resorts θα λειτουργεί συνολικά οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες εντός Ελλάδος, όπου συμπεριλαμβάνονται οι πέντε που λειτούργησαν το 2021 ως Domes Resorts, στην Ελούντα, τα Χανιά, την Κέρκυρα (Domes of Elounda/ Autograph Collection, Domes Noruz Chania/ Autograph Collection, Domes Miramare a Luxury Collection Corfu, Domes Zeen Chania/ a Luxury Collection Crete, Domes of Corfu, Autograph Collection).

Στο brand Domes Resorts έρχεται να προστεθεί το ανακαινισμένο Domes Lake Resort, Algavre στην Πορτογαλία καθώς και τα επίσης ανακαινισμένα Domes Aulūs Elounda και Domes Aulūs Zante στη Ζάκυνθο. Με το brand «Domes Aulūs», ο όμιλος ενισχύει την παρουσία του στην αγορά των luxury all-inclusive resort, που αποτελούν ιδιαίτερα εμπορικά concepts, με μεγάλη προσέλκυση επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, ενώ από φέτος ο όμιλος λανσάρει και τα Domes Reserves, μια συλλογή από μοναδικά κτίρια (assets) με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα: 

Διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στο μεσοδιάστημα της ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Fuel Pass: πρεμιέρα με 200.000 αιτήσεις και …εκπλήξεις

Πόλεμος και στο αέριο: Ο Πούτιν άρχισε να κλείνει την «κάνουλα»