Ελλάδα

Πυρόπληκτοι: 528 δικαιούχοι έλαβαν αποζημιώσεις πάνω από 3,7 εκατ. ευρώ (vid)

  • newsroom


Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας

Ξεκίνησε την Παρασκευή 20/8 από το υπουργείο Οικονομικών η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής.

  • 363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  • 308 δικαιούχων, ποσό 945.741,72 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 169 δικαιούχων, ποσό 453.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, λοιπόν, σε λιγότερο από δύο ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχει διατεθεί, ήδη, ποσό συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ στους πρώτους 528 πολίτες (μοναδιαία ΑΦΜ), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr, ενεργοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2021.

Μέσω αυτής, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και έως την 13η Αυγούστου 2021, μπορούν – για πρώτη φορά – με μία μόνο αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν θέσει ως προτεραιότητα την άμεση στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, «ενεργοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων».

Διαβάστε ακόμη 

Προσοχή: Ακραίος κίνδυνος φωτιάς σήμερα Κυριακή 22/8 σε Αττική και Εύβοια (pics+vid)  

Ivy Getty: Η δισεκατομμυριούχος της πετρελαϊκής «αυτοκρατορίας» που ξεφάντωσε στη Μύκονο ενώ κουβαλά τραγωδίες

Προ των πυλών το νέο «Εξοικονομώ»: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε