Λόγω των εκτεταμένων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής, της Τιθορέας και του Βελεστίνου, η Πυροσβεστική διέταξε να διακοπούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ, με ταυτόχρονη διακοπή του ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η αμαξοστοιχία IC55 παραμένει στο Λιανοκλάδι και οι επιβάτες προωθήθηκαν με λεωφορεία στον προορισμό τους, που είναι η Αθήνα.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC54 που έχει σταματήσει στον σταθμό της Λιβαδειάς, θα μετακινηθούν στους προορισμούς τους επίσης με λεωφορεία.

Ακόμη, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και 887 (Καλαμπάκα – Αθήνα) πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διακοπή της κυκλοφορίας είναι πλήρης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λιβαδειά και στο τμήμα Λάρισα –Βόλος, λόγω πυρκαγιάς στο Βελεστίνο.

Δωρεάν εισιτήριο για τους επιβάτες

Ένα δωρεάν εισιτήριο, ίσης αξίας, με δικαίωμα ταξιδιού έως το τέλος του έτους στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56 και 57 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα), καθώς και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 887 (Αθήνα – Καλαμπάκα, οι οποίοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία) της, εξαιτίας της πυρκαγιάς που διέκοψε την κυκλοφορία, προσφέρει η Hellenic Train, ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι επιβάτες των παραπάνω αμαξοστοιχιών δεν επιθυμούν το δωρεάν εισιτήριο, σε κάθε περίπτωση, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 782/2021, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν με το 50% της αξίας του από τα φυσικά ταμεία της εταιρείας, με την έκδοση ονομαστικού κουπονιού ισχύος ενός έτους ή με μετρητά.

Το αίτημα για την αποζημίωση μπορεί να γίνει έως και τρεις μήνες μετά το συμβάν. Η αποζημίωση καταβάλλεται εντός ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματος.

Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: 90 φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Η δυσκολότερη μέρα του καλοκαιριού

Μεγάλη φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης – Κάηκαν σπίτια (tweet + vid) (upd)

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Τον Ιούλιο οι περισσότερες καμένες εκτάσεις από πυρκαγιές τα τελευταία 13 χρόνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ