Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη

  • newsroom


Ποια είναι τα αιτήματα – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00, έχει προκηρύξει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις 11:00 στην Αθήνα και συγκεκριμένεα στο υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στην 3η & 4η ΥΠΕ και στην περιφέρεια, στις ΥΠΕ και τα κατά τόπους σε ννοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «η αποτίμηση του μέτρου της υποχρεωτικότητας είναι αρνητικότατη».

Προσθέτει δε ότι μετά την ψήφιση του νόμου εμβολιάστηκαν  3.000 υγειονομικοί υπάλληλοι, ενώ με πειθώ θα μπορούσαν να εμβολιαστούν πολλαπλάσιοι.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ακόμη ότι «η δημόσια υγεία έχει στερηθεί τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών» και τα επιχειρησιακά σχέδια που εφαρμόζονται για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν είναι «οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις κλινικών και υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, επιστροφή εργολάβων σε όλες τις υπηρεσίες».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «με δεδομένο», όπως αναφέρει, «ότι και οι εμβολιασμένοι, αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό (με μικρότερο ιικό φορτίο). Ειδικά τώρα, που μεσολάβησαν 7 μήνες από τον εμβολιασμό μας, οι συνάδελφοι πρέπει να γυρίσουν τώρα πίσω στη δουλειά τους με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Διαβάστε ακόμη

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»

Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις της εφορίας

Eurobank Equities: Αλλαγή σελίδας για τις ελληνικές τράπεζες