Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τείνουν να επενδύουν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση τους θα έχει την πορεία που επιθυμούν. Τι θα γινόταν αν όλες αυτές οι προσπάθειες δεν αποδώσουν επειδή η επιχείρησή σας δεν είχε επαρκή ασφάλιση για να καλύψει καταστροφές;
Σας παραθέτουμε κάποιες ενέργειες που θα πρέπει να αποφύγετε σχετικά με την ασφάλιση

Μην επιλέξετε την πιο φτηνή λύση για την ασφάλιση της επιχείρησης σας.

Το φτηνό δεν είναι πάντα το καλύτερο. Όταν έχεις μια επιχείρηση να διευθύνεις, μειώνεις ό,τι κόστος μπορείς- αλλά το να κάνεις περικοπές στην ασφάλεια που αγοράζεις μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Η ασφάλιση πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εταιρείας και να καλύπτει τους εργαζόμενους και τον εργοδότη. Ενώ, εάν αποφασίσετε να επιλέξετε τη φθηνότερη επιλογή που υπάρχει στην αγορά, απορρίπτετε τις διάφορες ανάγκες της εταιρείας σας. Η γνώση των ασφαλίσεων σας και του τι καλύπτουν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της όλης διαδικασίας.

Για να αποκτήσετε τα καλύτερα συμβόλαια που διατίθενται στην αγορά, στις πιο κατάλληλες τιμές, πρέπει να σταθμίσετε τις διαφορετικές τιμές που προσφέρουν οι διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες.

Μη σωστή εκτίμηση των ορίων ευθύνης

Η γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης και η ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης είναι δύο ζωτικής σημασίας ασφαλίσεις που χρειάζεται κάθε επιχείρηση. Η προστασία της εταιρείας από όλες τις πιθανές απειλές και κινδύνους είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνετε επικίνδυνοι στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις διάφορες πτυχές της επιχείρησης που χρειάζονται προστασία, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Η ασφάλιση πρέπει να επεκτείνεται ανάλογα με την ανάπτυξη της επιχείρησης

Ένα από τα λάθη που κάνουν συχνά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι ότι δεν κλιμακώνουν την ασφάλιση ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Οι επιχειρήσεις τείνουν να προσλαμβάνουν περισσότερους υπαλλήλους, να επεκτείνουν τους χώρους των γραφείων τους, να μετακινούνται σε διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες -για όλες αυτές τις πτυχές τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πρέπει να ενημερώνονται περιοδικά. Η ενημέρωση του χαρτοφυλακίου ασφάλισης της επιχείρησής σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την ανεπαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Μη έχοντας επαρκή ασφάλιση περιουσίας

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συχνά ασφαλίζουν τα γραφεία και τις εταιρικές τους περιουσίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι έχουν επαρκή κάλυψη για την περιουσία τους. Η αγορά έχει μια πληθώρα από ασφάλειες ιδιοκτησίας για να διαλέξετε, και κάθε συμβόλαιο. Εάν χτυπήσει την επιχείρησή σας μια καταστροφή που οδηγεί σε πολλές ζημιές και ταυτόχρονα δεν έχετε διατηρήσει το ελάχιστο ποσό των ασφαλίστρων, τότε η ασφαλιστική εταιρεία δεν είναι υπόχρεη να σας πληρώσει ολόκληρο το κόστος για τις ζημιές.

Υποασφάλιση της επιχείρησής σας

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τείνουν να ασφαλίζουν τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών τους έναντι ζημιών και ζημιών. Ωστόσο, δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες που συνοδεύουν οποιαδήποτε από τις ζημιές και τις ζημίες που έχουν ασφαλίσει. Τέτοιες συνέπειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν απώλειες εισοδήματος.

Διαβάστε ακόμη

ΕΝΦΙΑ: Διορθώσεις -εκ των υστέρων- στα εκκαθαριστικά και πληρωμή με έως 24 δόσεις

Στη Βουλή η «κόντρα» για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες – Τα έσοδα για το Δημόσιο και οι επόμενες κινήσεις

Νίκος Μπουφίδης (Bennett): Αγόρασε το ακίνητο της πρώην ELMEC από τη Folli Follie

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ