Στην αγορά του κτιρίου της πρώην ELMEC στο Κορωπί από τη Folli Follie προχώρησε η φαρμακοβιομηχανία Bennett του Νίκου Μπουφίδη με στόχο να το μετατρέψει σε εργοστάσιο παραγωγής ΜΗΣΥΦΑ βάσει του ευρύτερου επενδυτικού πλάνου ανάπτυξης που ‘τρέχει’ η εταιρεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney το κτίριο γραφείων θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο με αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής το οποίο θα παράγει φάρμακα, ΜΗΣΥΦΑ, συμπληρώματα διατροφής και βρεφικής διατροφής. 

Ο επενδυτικός σχεδιασμός αφορά σε κατασκευή χώρων που θα ξεπεράσουν τα 17.000 τμ και συνολικό κόστος για την επόμενη τριετία τα 60 εκατ. ευρώ. 

“Ο κ. Νίκος Μπουφίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bennett”

«Σωσίβιο» ρευστότητας στη FF 

Η αγορά του κτιρίου  πάντως προσφέρει σωσίβιο ρευστότητας στην Folli Follie καθώς το σίριαλ γύρω από την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας πήρε κι άλλη παράταση μετά την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών από το ΣΤ’ Ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου κι ενώ η διοίκηση της εταιρείας υπό τον κ. Γιώργο Σάμιο τον περασμένο Δεκέμβριο προειδοποιούσε για λουκέτο ως το καλοκαίρι εάν δεν γίνει η αποδέσμευση ώστε να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανσης! 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίτιμο της αγοράς του κτιρίου ήταν 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τμήμα του πήγε απευθείας στην Τράπεζα Πειραιώς για την αποπληρωμή υποχρεώσεων της Folli Follie. Το υπόλοιπο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας, η οποία στο μεταξύ την περασμένη Πέμπτη προχώρησε και στην σύσταση της FF European AssetsCo, το “όχημα” στο οποίο θα περάσουν τα κινητά περιουσιακά στοιχεία με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, εφόσον αποδεσμευτούν. 

Σημειωτέον πως λόγω της δέσμευσης ακίνητης περιουσίας αξίας  33 εκατ. ευρώ η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie έχει καθυστερήσει τουλάχιστον τρία χρόνια δοκιμάζοντας κάθε όριο της εταιρείας που προσπαθεί να κρατηθεί όρθια. Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της αναμένεται να υποβάλει νέο αίτημα αποδέσμευσης αμέσως μόλις καθαρογραφεί το βούλευμα καθώς όπως όλα δείχνουν το δικαστήριο που δικάζει το σκάνδαλο κατά πάσα πιθανότητα θα επιφυλαχθεί να αποφασίσει έως το τέλος της δίκης. 

“Κρίσιμη ανάσα ρευστότητας για την Folli Follie η πώληση του κτιρίου καθώς παρατείνεται το σίριαλ γύρω απ’ την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας της και τη συμφωνία εξυγίανσης”

Το ακίνητο 

Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν και την σημαντικότητα της συμφωνίας που υπήρξε μεταξύ Bennett και Folli Follie για το ακίνητο που στεγάζονταν τα γραφεία της πάλαι ποτέ Elmec Sports στην οδό Ηφαίστου στο Κορωπί. 

Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν το ένα απ’ τα δύο, ιδιοκτησίας της Folli Follie Συμμετοχών, που δεν είχαν δεσμευθεί απ’ τις Αρχές. Το δεύτερο ήταν το ΜΙΝΙΟΝ, το οποίο επίσης ήταν ‘κληρονομιά’ της ELMEC Sports προς την Folli Follie, και το οποίο βρίσκεται πλέον στα χέρια της DIMAND. Σημειωτέον πως η Folli Follie διαθέτει στο Κορωπί και οικόπεδο, το οποίο όμως είναι στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που έχουν δεσμευθεί. 

Η άνοδος της Bennett 

Η αγορά του κτιρίου των γραφείων της πάλαι ποτέ Elmec Sports και η μετατροπή του σε εργοστάσιο αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη παραγωγική επένδυση που κάνει η φαρμακευτική του κ. Νίκου Μπουφίδη τα τελευταία δύο χρόνια καθώς εξελίσσεται σε μία ισχυρή δύναμη γύρω απ’ το χώρο των γενόσημων προϊόντων επιτυγχάνοντας, μαζί και με τις θυγατρικές της Medical Pharmaquality και Humana Hellas, ετήσιες πωλήσεις γύρω στα 110 εκατ. ευρώ και ένα σύνολο 400 εργαζομένων. 

Η πρώτη μεγάλη επένδυση της Bennett που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την αγορά της έκτασης και των εγκαταστάσεων της πρώην βιομηχανίας επίπλων “Σιλβεστρίδη” στα Μεσόγεια, αφορά τη μετατροπή του σε σύγχρονο εργοστάσιο με Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), γραφεία, αποθήκες και επιπρόσθετους χώρους παραγωγής. Το νέο εργοστάσιο θα καλύπτει έκταση 20.000 τ.μ. Το σύνολο της επένδυσης σε κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την επόμενη 3ετία θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη     

«Αποκαλυπτήρια» για την ετήσια έκθεση της ΤτΕ – Τα εύσημα και τα «καμπανάκια» Στουρνάρα από το βήμα της γ.σ.

«Πράσινο» στα πλάνα για το πρώην κτίριο της ΝΔ στη Ρηγίλλης: Αντί για ξενοδοχείο 5*, τελικά κατοικία με πισίνα

Στη Βουλή η «κόντρα» για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες – Τα έσοδα για το Δημόσιο και οι επόμενες κινήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ