Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση τροφίμων, πρέπει να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από συγκεκριμένους κινδύνους, ώστε να μπορείτε να ανταγωνίζεστε αποτελεσματικά σε αυτόν τον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τομέα. Δεν υπάρχουν δύο ίδιες επιχειρήσεις.

Τα εστιατόρια και τα takeaways είναι δημόσιοι χώροι με πελάτες και υπαλλήλους να έρχονται και να φεύγουν συνεχώς. Γι’ αυτό απαιτούν εξειδικευμένη ασφάλιση εστιατορίου που αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους τους. Ορισμένοι από τους ασφαλιστικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων είναι παρόμοιοι με εκείνους του λιανικού εμπορίου, άλλοι είναι μοναδικοί για τις επιχειρήσεις εστίασης. Οι κοινοί ασφαλιστικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες ή καταιγίδες, κλοπή αποθεμάτων και βανδαλισμοί.

Ενώ το τυπικό πακέτο ασφάλισης κτιρίων και περιεχομένου μπορεί να παρέχει κάποιο μέτρο προστασίας έναντι αυτών των κινδύνων, εξακολουθείτε να χρειάζεστε εξατομικευμένη κάλυψη έναντι κινδύνων που είναι μοναδικοί για την επιχείρησή σας. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν ασφαλιστική κάλυψη που σχετίζεται με:

Αλλεργικές αντιδράσεις

Σε περίπτωση που ένας πελάτης υποστεί αλλεργική αντίδραση και αρρωστήσει αφού καταναλώσει ένα γεύμα στο εστιατόριό σας.

Αλλοιωμένα προϊόντα

Σε περίπτωση που τα ευπαθή είδη στο απόθεμά σας χαλάσουν ως αποτέλεσμα σπασμένου καταψύκτη ή μεγάλης διακοπής ρεύματος.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο επιχειρήσεων εστιατορίου, γνωστό και ως ασφάλιση επιχειρήσεων σε πακέτο ή ασφάλιση επιχειρήσεων τροφίμων, αποτελείται από έναν συνδυασμό καλύψεων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύουν τις επιχειρήσεις τροφίμων και τους ιδιοκτήτες τους από πιθανούς κινδύνους, όπως παράπονα πελατών, αγωγές ευθύνης, ατυχήματα, επισκευές και ζημιές. ως δυσλειτουργίες και χαλασμένο εξοπλισμό. Η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου επιχείρησης εστιατορίου μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας εξαιρετικά και οικονομικά να την υποστηρίξει σε δύσκολες στιγμές.

Ποιες καλύψεις περιλαμβάνει η ασφάλιση εστιατορίου

Δημόσια Ευθύνη

Η ασφάλιση δημόσιας ευθύνης καλύπτει το κόστος οποιωνδήποτε νομικών ευθυνών, συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων και της αποζημίωσης, που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση που τα μέλη του κοινού υποστούν τραυματισμό ή ζημιά σε περιουσία στο κατάστημα τροφίμων σας.

Ευθύνη Προϊόντων

Εάν η επιχείρησή σας περιλαμβάνει την παράδοση τροφίμων και/ή ποτών στο κοινό. Μια κάλυψη ευθύνης προϊόντων προστατεύει οικονομικά την επιχείρησή σας από τυχόν τραυματισμό ή υλική ζημιά που προκαλείται από τα αγαθά σας.

Διακοπή Επιχειρήσεων

Γνωστή και ως ασφάλιση επιχειρηματικού εισοδήματος, η κάλυψη διακοπής της επιχείρησης παρέχει οικονομική βοήθεια για να αντισταθμίσει την απώλεια εισοδήματός σας για μια καθορισμένη χρονική διάρκεια.

Οικονομικές Καλύψεις

Η κάλυψη χρημάτων παρέχει οικονομική προστασία έναντι κλοπής χρημάτων από το κατάστημά σας ή κατά τη μεταφορά προς ή από την τράπεζά σας

Διαβάστε ακόμη:

Μυτιληναίος: Επενδυτικό Ελ Ντοράντο ο Καναδάς – Ισχυρό ενδιαφέρον για έργα ΑΠΕ

Εξαφανισμένοι έμποροι: Απάτες με «χίλια πρόσωπα» και κόστος… έναν ΕΝΦΙΑ

Τυχερά παιχνίδια: Εκτοξεύτηκε η αγορά την τελευταία 10ετία – Αποκαλυπτικά στοιχεία (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ