Ο κίνδυνος είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης, μια πραγματικότητα για κάθε μικρή επιχείρηση και ατομικό επιχειρηματία. Παρόλο που μπορεί να είναι δυσάρεστο να το σκεφτείτε, πρέπει να λάβετε υπόψη αυτόν τον κίνδυνο και να σχεδιάσετε πώς να χειριστείτε τυχόν μελλοντικά ζητήματα. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο επιχείρησης είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν επιχειρηματία ή ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης να σχεδιάσει και να μετριάσει ορισμένους από τους κινδύνους που προκύπτουν από τις καθημερινές δραστηριότητές της.

Πως να μειώσετε το κόστος μιας ασφάλισης

Είναι απαραίτητο να προσεγγίστε την επιλογή επιχειρηματικής ασφάλισης με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή πρόκληση στη λειτουργία σας — κάντε την έρευνά σας. Αξιολογώντας τις ανάγκες σας, εξετάζοντας τις επιλογές σας, τους τρέχοντες πόρους σας και συμβουλευόμενοι ειδικούς σε θέματα, θα είστε έτοιμοι να επιλέξετε την καλύτερη ασφάλιση μικρών επιχειρήσεων για την επιχείρησή σας.

1. Να γνωρίζετε τις πραγματικές σας ανάγκες.

Κάθε επιχείρηση έχει τους μοναδικούς της κινδύνους και, ως εκ τούτου, μοναδικές ασφαλιστικές ανάγκες. Κάντε την εργασία σας για να επιλέξετε και να αγοράσετε την κάλυψη που χρειάζεται η επιχείρησή σας χωρίς να πληρώσετε για όσα δεν χρειάζεστε. Η γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αυτό καλύπτει τυχόν ζημίες τρίτων που μπορεί να υποστεί η επιχείρησή σας — υλικές ζημιές, τραυματισμοί ή συμβάντα που συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις σας, ορισμένα έξοδα νομικής άμυνας σε περίπτωση μήνυσης της εταιρείας σας και ζημία στη φήμη λόγω συκοφαντίας, συκοφαντίας ή παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

2. Μην παραβλέπετε σημαντικές καλύψεις.

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι μια ασφάλιση γενικής ευθύνης είναι αρκετά καλή για την επιχείρησή σας, να θυμάστε ότι αυτό δεν καλύπτει όλα όσα μπορεί να αντιμετωπίσετε. Οι επιλογές κάλυψης, όπως η διακοπή της επιχείρησης, μπορεί να είναι μια μικρή δαπάνη τώρα, αλλά θα σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα μακροπρόθεσμα εάν χρειαστεί ποτέ να υποβάλετε αξίωση.

3. Εκμεταλλευτείτε τυχόν προσφορές των ασφαλιστικών εταιριών.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν χαμηλότερες τιμές για συνδυασμένα ή πολλαπλά συμβόλαια, παρόμοιες με τις εκπτώσεις που προσφέρονται για συνδυασμένα συμβόλαια ιδιοκτήτη σπιτιού και αυτοκινήτου για τους καταναλωτές.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τις εκπτώσεις που παρέχει ένας ασφαλιστικός φορέας, ζητήστε να μιλήσετε με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που μπορεί να σας εξηγήσει τους διαφορετικούς συνδυασμούς συμβολαίων και τις διαθέσιμες προσφορές.

4. Αναζητήστε τις συμβουλές ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή όταν ερευνούν την ασφαλιστική κάλυψη. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς για τα συμβόλαια και τις ασφαλιστικές εταιρίες, πιθανότατα θα περιορίσετε τις επιλογές σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σύγκρισης ασφαλίσεων. Είναι όμως απαραίτητο, να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από ένα σύμβουλο που θα σας κατευθύνει για να συγκρίνετε τιμές και καλύψεις.

5. Επανεξετάστε κάθε χρόνο τις καλύψεις και τις παροχές σας.

Η επιχείρησή σας και ο κλάδος σας θα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και οι ασφαλιστικές σας ανάγκες θα αλλάξουν επίσης. Μπορεί να χρειαστείτε κάποια κάλυψη που δεν τη ζητήσατε πέρυσι και αντίστροφα. Αν αφιερώνετε χρόνο κάθε χρόνο για να αναθεωρείτε και να ενημερώνετε τα συμβόλαιά σας με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα, θα διασφαλίσετε ότι ξοδεύετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Διαβάστε ακόμη

Το «σόλο» ΚΜ και οι δυο εκπλήξεις για τους αγρότες, το ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς, οι παλιές δόξες και τα νέα σφυριά, αναζητείται αγοραστής για την Avramar

Εγνατία: Εντός της Άνοιξης η ανατίμηση των διοδίων με αύξηση της χιλιομετρικής χρέωσης στα 0,04 λεπτά

«Πράσινο» για το project των Αράβων του Αστέρα στη Μύκονο – Επένδυση άνω των 78 εκατ. ευρώ (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ