Ελλάδα

Προσοχή: «Ακραίος κίνδυνος» πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια

  • newsroom


Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)

Για «ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο, 22.08.2021, σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια» προειδοποιεί το 112 με μήνυμα που έστειλε στους πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας παραμένουν σε γενική επιφυλακή, ενώ συνεχίζονται και οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, όπως και οι μικτές περιπολίες από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ης αστυνομίας και του στρατού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε ακόμη

4+1 ρυθμίσεις για τα χρέη στην Εφορία

Ελληνικός τουρισμός: Τα επίσημα έσοδά του στο Α’ εξάμηνο – Οι εξελίξεις σε Τουρκία και η οδηγία από Γερμανία

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα