Με ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα 14 σελίδων που φέρει τον τίτλο: «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, il gusto dell’ estate») κυκλοφορεί το τεύχος του μήνα Αυγούστου 2021 του μηνιαίου περιοδικού ταξιδίων Bell’ Europa.

Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα περιοδικά ποικίλης ύλης στην Ιταλία.

Τα εξαιρετικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα είναι αποτέλεσμα ταξιδιού εξοικείωσης, που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.

Εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφτηκαν και τη Χάλκη, με τη δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρου να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Στόχος του ταξιδίου εξοικείωσης ήταν να προβληθεί ένας αρκούντως δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μια διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική, δηλαδή αυτή των γαστρονομικών εμπειριών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η δημοσιογράφος Vannina Patanè και ο φωτογράφος Massimo Ripani επισκέφτηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά και μοντέρνα, φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού.

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Διαβάστε ακόμη

Έλληνες εφοπλιστές: Ξέφρενο ράλι επενδύσεων – $4,5 δισ. για την αγορά πλοίων από την αρχή του 2021

Νίκος Σταθόπουλος: O dealmaker που θέλει να αλλάξει τα ελληνικά telecoms

Καλά νέα από τον τουρισμό: Αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού – 12 εκατ. επιβάτες μέχρι και τον Ιούλιο