Την ενίσχυση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με εισοδηματικά κριτήρια εξετάζει η κυβέρνηση καθώς οι διαβουλεύσεις για την κατάρτιση του ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό πλησιάζουν στο τελευταίο στάδιο.

Το Σχέδιο Δράσης θα παρουσιαστεί στα μέσα Μαΐου και, όπως ανέφερε προσφάτως στο euronews η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η οικονομική ενίσχυση των ζευγαριών που καταφεύγουν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

«Θα υπάρχει μία ξεχωριστή μνεία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Θέλουμε να δούμε αν το κράτος μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια πολλών ζευγαριών που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Θα εξετάσουμε αν μπορεί να υπάρξει οικονομική υποστήριξη και θέλουμε οι διαδικασίες να είναι πιο εύκολες για τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί. Θα αποφασίσουμε αν μπορεί να υπάρξει ένα οικονομικό κίνητρο, με εισοδηματικά κριτήρια, γιατί καταλαβαίνουμε ότι όλοι θα πρέπει να έχουν μία ευκαιρία για την απόκτηση παιδιού» ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό θα περιλαμβάνει επίσης μέτρα εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, ενίσχυση των γονικών αδειών και επιστροφή των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό στην περίοδο των Μνημονίων.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,3% φέτος στην Ελλάδα – Στο 2% ο πληθωρισμός

ΕΛΣΤΑΤ: Στα €447,4 δισ. μειώθηκε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων το 2023

Στο 3,1% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Αύξηση 67,4% στο ελαιόλαδο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ