search icon

Ελλάδα

Σχολεία: Πώς δικαιολογούνται οι απουσίες για όσους μένουν με ευπαθή άτομα

Πώς δικαιολογούνται οι απουσίες - Bήμα -βήμα η διαδικασία υποβολής αίτησης

Για εκείνους που διαμένουν με ευπαθή άτομα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τη διαδικασία δικαιολόγησης απουσιών μαθητών.

Σε εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης περιγράφεται βήμα προς βήμα η διαδικασία υποβολής αίτησης.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα δικαιολόγησης απουσιών αφορά μαθητές και μαθήτριες που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα.

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών λήγει στις 12 Μαΐου. Οι μαθητές που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις θα παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου με τηλεκπαίδευση.

Οι οδηγίες για τη δικαιολόγηση απουσιών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να δικαιολογηθούν απουσίες μαθητών που συνοικούν με ευπαθή άτομα είναι η εξής:

Επισημαίνεται ότι:

α) Οι μαθητές/τριες, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων της προαναφερθείσας Επιτροπής, εντάσσονται υποχρεωτικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ όσοι/όσες μαθητές/μαθήτριες έχουν ενταχθεί ήδη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. 14109/ΓΔ4/05.02.2021 (Β΄ 455) ΚΥΑ, συνεχίζουν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τις κείμενες διατάξεις.

β) Για όσους/ες μαθητές/τριες έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά και δεν έχει επέλθει μεταβολή στην κατάσταση της υγείας των συνοικούντων ατόμων, δεν απαιτείται η επανυποβολή δικαιολογητικών.

Διαβάστε ακόμα

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις της εφορίας

Τα διακοποδωράκια, ο Τζίμης ο… αχάριστος και οι υπό έξωση μετοχούλες

Jim Breyer: Από το Facebook, επενδύει στην Viva Wallet

Exit mobile version