Ελλάδα

Self-testing.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα (vid)

  • newsroom


Περιλαμβάνει οδηγίες προς τους Πολίτες για τη χρήση των self tests, τη δήλωση αποτελέσματος των self-test για COVID-19, τη σχολική κάρτα και τη δήλωση του αποτελέσματος

Ανοιξε το απόγευμα της Τετάρτης η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην καθιερωμένη ενημέρωση για την επαναλειτουργία των Λυκείων.

H πλατφόρμα περιλαμβάνει οδηγίες προς τους Πολίτες για τη χρήση των self tests, τη δήλωση αποτελέσματος των self-test για COVID-19, τη σχολική κάρτα και τη δήλωση του αποτελέσματος.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη λειτουργία του

Τροπολογία για την ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα καταχωρούνται τα αποτελέσματα των ατομικών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση: «Δημιουργείται ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, για την καταχώριση και ηλεκτρονική διαχείριση των αποτελεσμάτων της αυτοδιαγωνιστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό (self – test)».

Με την ίδια ρύθμιση ορίζεται ότι η καταχώρηση των αποτελεσμάτων είναι προαιρετική πλην συγκεκριμένων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, προσδιορίζονται τα προς καταχώριση στοιχεία και προβλέπεται η έκδοση σχετικής δήλωσης θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος μετά την καταχώριση του αποτελέσματος, με ειδική πρόβλεψη, στην περίπτωση μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για την έκδοση από την πλατφόρμα σχολικής κάρτας για Covid – 19 εφόσον το καταχωρηθέν αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Αρμόδιες αρχές για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ορίζονται η ΗΔΙΚΑ και η ΕΔΥΤΕ που θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.

Διαβάστε ακόμα 

ΔΝΤ: Eπιστροφή στα πλεονάσματα το 2022 για την ελληνική οικονομία  

Στην εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd συμφερόντων Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική» αντί 7 εκατ. ευρώ 

Επιδότηση €5.000 για e-shop: Έρχεται και Β’ κύκλος του προγράμματος

Απόρρητο Απόρρητο