Πάνω από 11.500 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για την επιδότηση ύψους 5.000 ευρώ, που αφορά την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Εντός του μήνα θα έρθει και δεύτερος κύκλος του προγράμματος.

Χθες, Τρίτη 6 Απριλίου, έληξε η σχετική προθεσμία και όπως ανακοινώθηκε υποβλήθηκαν συνολικά 11.503 αιτήσεις από επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορούσε την ανάπτυξη – αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ.

Οι 11.200 αιτήσεις αφορούν στην ανάπτυξη e – shop από πολύ μικρές επιχειρήσεις με φυσικό κατάστημα. Οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τους τομείς των ειδών ιματισμού, υποδημάτων, γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων, κοσμημάτων κ.α.Το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μετά την επιτυχή, όπως αναφέρει, εξέλιξη του α’ κύκλου, προγραμματίζει την προκήρυξη β’ κύκλου της σχετικής δράσης εντός του Απριλίου, με τον υπόλοιπο προϋπολογισμό.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σημείωσε πως «στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, βοηθάμε το λιανεμπόριο να αποκτήσει πρόσβαση και στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων, με μια απλουστευμένη δράση του ΕΣΠΑ. Είναι δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον η αυξητική τάση των ηλεκτρονικών αγορών θα συνεχιστεί και επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών μας, ώστε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητά τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της αγοράς, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αξιοποιώντας πλήρως τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».

Διαβάστε ακόμα:

Ποιες επιχειρήσεις δανείστηκαν εν μέσω πανδημίας – Στην Αττική το 60% της τραπεζικής χρηματοδότησης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας για τους νησιώτες με αναπηρία

Μιχαηλίδου: Ξεκινά η απευθείας διανομή rapid tests στις δημόσιες και ιδιωτικές προνοιακές δομές