Ελλάδα

Συμβολαιογράφοι κατά Κωνσταντοπούλου: Επικοινωνιακές φιέστες για ίδιον συμφέρον

  • newsroom


Αν διαπιστώνει παράνομες πράξεις να πάει στον εισαγγελέα, λένε χωρίς καν να αναφέρουν το όνομά της στην ανακοίνωση

Επανήλθε και σήμερα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου στο ζήτημα των ενεργειών της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, πρώην πρόεδρου της Βουλής και δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά της, αλλά εκφράζοντας «τη βαθιά του λύπη, αλλά και την έκπληξη του» για το γεγονός ότι «δικηγόρος με κορυφαίο, μάλιστα, πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, που αρέσκεται να διατείνεται ότι υπηρετεί πιστά και με συνέπεια τη θεά Θέμιδα, περιφέρεται ισχυριζόμενη ότι η διεξαγωγή πλειστηριασμών αφορά παράνομη πράξη».

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και  Δωδεκανήσου, σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι

«θα ήταν περιττό υπό συνθήκες, που πρεσβεύει η λογική, να επισημάνουμε ότι κάθε νομικός, που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως την έννομη τάξη και το κοινό συμφέρον, γνωρίζει ότι του παρέχονται τα νομικά μέσα για να αντιδράσει».

Παρ΄  όλα αυτά, ο εν λόγω Σύλλογος υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, όπως άλλωστε κάθε Έλληνας πολίτης, σε περίπτωση που διαπιστώνει παράνομη πράξη να υποβάλει αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα».         

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν οι συμβολαιογράφοι, «κριτική λοιπόν, απειλές, εκβιασμοί και λοιπές συμπεριφορές που διαβάλουν και προσβάλλουν τον κλάδο μας, που αποτελεί από τους θεματοφύλακες της έννομης τάξης με συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο, προφανώς σχετίζονται με επικοινωνιακές φιέστες για ίδιον συμφέρον».

Ακόμη, ο Σύλλογος, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι του νομικού επαγγέλματος από τον πρώτο χρόνο φοίτησης τους στην Νομική Σχολή διδάσκονται ότι η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται σε «πορτοπαράθυρα» των ΜΜΕ αλλά από τις δικαστικές αρχές» και προσθέτει: «Για τις περιπτώσεις εκείνες λοιπόν, που είτε απουσίαζαν από τα αμφιθέατρα, είτε ηθελημένα αγνοούν αυτή τη βασική αρχή, να τους ενημερώσουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εισαγγελέα χωρίς κατ΄ ανάγκη να προηγηθούν συκοφαντικές και ανεπίτρεπτες για τον νομικό μας πολιτισμό εξάρσεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, για μία ακόμα φορά, βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να εκφράσει τη βαθιά του λύπη, αλλά και την έκπληξη του για το γεγονός ότι δικηγόρος με κορυφαίο, μάλιστα, πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, που αρέσκεται να διατείνεται ότι υπηρετεί πιστά και με συνέπεια τη θεά Θέμιδα, περιφέρεται ισχυριζόμενη ότι η διεξαγωγή πλειστηριασμών αφορά παράνομη πράξη. Θα ήταν περιττό υπό συνθήκες, που πρεσβεύει η λογική, να επισημάνουμε ότι κάθε νομικός, που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του και δευτερευόντως την έννομη τάξη και το κοινό συμφέρον, γνωρίζει ότι του παρέχονται τα νομικά μέσα για να αντιδράσει. Διαπιστώνουμε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Ως εκ τούτου, έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, όπως άλλωστε κάθε Έλληνας πολίτης, σε περίπτωση που διαπιστώνει παράνομη πράξη να υποβάλει αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα. Κριτική λοιπόν, απειλές, εκβιασμοί και λοιπές συμπεριφορές που διαβάλουν και προσβάλλουν τον κλάδο μας, που αποτελεί από τους θεματοφύλακες της έννομης τάξης με συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο, προφανώς σχετίζονται με επικοινωνιακές φιέστες για ίδιον συμφέρον. Οι άνθρωποι του νομικού επαγγέλματος από τον πρώτο χρόνο φοίτησης τους στην Νομική Σχολή διδάσκονται ότι η δικαιοσύνη δεν αποδίδεται σε «πορτοπαράθυρα» των ΜΜΕ αλλά από τις δικαστικές αρχές. Για τις περιπτώσεις εκείνες λοιπόν, που είτε απουσίαζαν από τα αμφιθέατρα, είτε ηθελημένα αγνοούν αυτή τη βασική αρχή, να τους ενημερώσουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στον εισαγγελέα χωρίς κατ΄ ανάγκη να προηγηθούν συκοφαντικές και ανεπίτρεπτες για τον νομικό μας πολιτισμό εξάρσεις.»

Απόρρητο Απόρρητο