Η κακοκαιρία «Μήδεια» που σάρωσε διάφορες περιοχές της χώρας, και πλήττοντας την Αττική, ανάγκασε κατά τη χθεσινή ημέρα (16 Φεβρουαρίου) τα σούπερ μάρκετ να κλείσουν νωρίτερα από το ωράριό τους και συγκεκριμένα στις 18.00. «Για να προστατεύσουμε και τους καταναλωτές και τους εργαζομένους στα Super Markets της Αττικής και ώστε να μην κινδυνεύσουν κατά την επιστροφή στην οικία τους, σήμερα θα κλείσουν στις 18:00 λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter.

Ωστόσο, σήμερα επανέρχονται στο κανονικό ωράριό τους, δηλαδή από τις 11 Φεβρουαρίου, το προτεινόμενο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων είναι 7:00-20:30 τις καθημερινές και 7:00-17:30 το Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι για τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

  • Ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Απαγόρευση πώλησης προϊόντων λιανεμπορίου.
  • Δυνατότητα παραδόσεων delivery τις Κυριακές από σούπερ μάρκετ.

Ο κωδικός μετακίνησης για τα σούπερ μάρκετ

Με τον κωδικό 2 στο 13033 χωρίς χρέωση, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Διαβάστε ακόμη: